Har du meldt din hoppe til?

27-04-2023 20:59

Trine Askjær-Jørgensen

Avl

Dansk Varmblod tilbyder deres medlemmer, at de kan få deres hopper afprøvet og kåret ved en 30-dages stationsafprøvning. Har du fået din hoppe meldt til?

Copyright Ridehesten.com
Indsyning til stationsafprøvning. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen

I et godt samarbejde mellem beriderne Torben Frandsen i Tørring ved Randers og Karin Nissen i Frederiksværk tilbyder Dansk Varmblod deres medlemmer at få deres hopper stationsafprøvet. 

Som navnet beskriver, opholder hoppen sig på ”station”, altså i stalden hos Karin Nissen eller Torben Frandsen i 30 dage. Her bliver hoppen redet eller redet og løssprunget, hvis det er en springbetonet hoppe, der er til afprøvning. Perioden afsluttes med en eksamen; en kåring af hoppen på stedet. 

Hos Torben Frandsen i Tørring kan både dressur- og springbetonede hopper afprøves, mens det i Frederiksværk hos Karin Nissen er muligt at få afprøvet dressurbetonede hopper. 

Datoerne for årets stationsafprøvninger er som følger:

Tørring Ridecenter:

  • Hold I: 30. maj til 27. juni 2023 – tilmeldingsfrist 24. maj
  • Hold II: 4. september til 2. oktober 2023

Frederiksværk Ridecenter:

  • 8. juni  til 6. juli 2023 – tilmeldingsfrist 5. juni

På Dansk Varmblods hjemmeside kan du læse mere om pris og tilmelding.

Hvordan forberedes hoppen til stationsafprøvning?
Til stationsafprøvning klargøres og kåres hoppen i de samme omgivelser. Afprøvningen er derfor mere skånsom for den unge hoppe, da hun behøver mindre ridning i forhold til de 2-3 måneder, som en sadelkåring normalt kræver for, at hoppen kan være styrbar i nye omgivelser. Det er samtidig ofte den billigste løsning på at få rideafprøvet hoppen, hvilket er en forudsætning for at kunne blive udtaget til Dansk Varmblods Eliteskue.

3-års og ældre hopper skal være redet minimum en måned før indsyningen til stationsafprøvning og være i stand til at søge ned og frem til biddet i alle tre gangarter. Stiller hopper i springdisciplinen, er det en fordel, hvis hoppen også har prøvet at løsspringe et par gange inden indsyningen.

Du kan læse flere gode råd til forberedelse inden stationsafprøvning her.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner