Har du meldt din hoppe til?

27-04-2023 20:59

Trine Askjær-Jørgensen

Avl

Dansk Varmblod tilbyder deres medlemmer, at de kan få deres hopper afprøvet og kåret ved en 30-dages stationsafprøvning. Har du fået din hoppe meldt til?

Copyright Ridehesten.com
Indsyning til stationsafprøvning. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen

I et godt samarbejde mellem beriderne Torben Frandsen i Tørring ved Randers og Karin Nissen i Frederiksværk tilbyder Dansk Varmblod deres medlemmer at få deres hopper stationsafprøvet. 

Som navnet beskriver, opholder hoppen sig på ”station”, altså i stalden hos Karin Nissen eller Torben Frandsen i 30 dage. Her bliver hoppen redet eller redet og løssprunget, hvis det er en springbetonet hoppe, der er til afprøvning. Perioden afsluttes med en eksamen; en kåring af hoppen på stedet. 

Hos Torben Frandsen i Tørring kan både dressur- og springbetonede hopper afprøves, mens det i Frederiksværk hos Karin Nissen er muligt at få afprøvet dressurbetonede hopper. 

Datoerne for årets stationsafprøvninger er som følger:

Tørring Ridecenter:

  • Hold I: 30. maj til 27. juni 2023 – tilmeldingsfrist 24. maj
  • Hold II: 4. september til 2. oktober 2023

Frederiksværk Ridecenter:

  • 8. juni  til 6. juli 2023 – tilmeldingsfrist 5. juni

På Dansk Varmblods hjemmeside kan du læse mere om pris og tilmelding.

Hvordan forberedes hoppen til stationsafprøvning?
Til stationsafprøvning klargøres og kåres hoppen i de samme omgivelser. Afprøvningen er derfor mere skånsom for den unge hoppe, da hun behøver mindre ridning i forhold til de 2-3 måneder, som en sadelkåring normalt kræver for, at hoppen kan være styrbar i nye omgivelser. Det er samtidig ofte den billigste løsning på at få rideafprøvet hoppen, hvilket er en forudsætning for at kunne blive udtaget til Dansk Varmblods Eliteskue.

3-års og ældre hopper skal være redet minimum en måned før indsyningen til stationsafprøvning og være i stand til at søge ned og frem til biddet i alle tre gangarter. Stiller hopper i springdisciplinen, er det en fordel, hvis hoppen også har prøvet at løsspringe et par gange inden indsyningen.

Du kan læse flere gode råd til forberedelse inden stationsafprøvning her.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen