Har du husket vand til dine heste på fold?

21-06-2021 18:57

Annika Knudsen Lorentsen

Det er vigtigt, at du husker at give dine heste frisk vand til rådighed på folden, og netop nu, hvor temperaturen er ekstra høj, drikker de fleste heste rigtig meget

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Sanne Kolind
Nyheden fortsætter efter annoncen

Vand er noget af det vigtigste at huske, når det kommer til pasning af hestene, og det er vigtigt at sørge for, at hesten har vand til rådighed både på stald og på fold. 

Særligt nu, hvor temperaturen er høj og hvor solen skinner mange timer om dagen, vil din hest drikke meget. En hest drikker normalt et sted mellem 20 og 30 liter vand i døgnet, og denne mængde øges for de fleste heste, når der er varmt. 

Det er vigtigt, at du husker, at vandet skal være rent, og særligt i varme perioder, kan der hurtigt komme alger i vandet. Derfor bør man altid fylde nyt vand til hestene regelmæssigt, og rengøre trugene med jævne mellemrum.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Dehydrering
En hest kan godt dehydrere, og hvis det sker, vil den typisk svede, slingre og blive utilpas. Ved hedeslag kan nogle heste blive så dehydrerede, at de ikke vil indtage væske, og det er derfor vigtigt at holde øje med at din hest indtager nok væske løbende. 

En hest har en kropstemperatur på op til 38,5 grader, men ved stærkt hedeslag kan den komme op på 41 grader, og det er meget alvorligt. Du kan altså måle din hests temperatur, hvis du har mistanke om hedeslag. 

En anden ting, der kan hjælpe din hest i varmen, er at sørge for, at hesten har adgang til skyggeområder på folden.

Læs mere om hestens væskebehov i majudgaven af magasinet Ridehesten 2019.

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner