Hans Ley gav den fuld gas! (video)

16-10-2020 13:00

Springrytterne underholdt i omspringningen her til middag ved World Cup-stævnet på Vilhelmsborg, hvor ni ryttere tørnede sammen afgørelsen på medium tour finalen - og det blev til dansk sejr

Nyheden fortsætter efter annoncen

64 ryttere var til start i Equinics medium tour finalen på forhindringshøjden 1.40 m. Og selvom der ikke var mange publikummer i hallen grundet coronarestriktionerne, så var der en god stemning. Og de danske ryttere i omspringningen, og dem var der 5 af, blev fuldt af klapsalver.

Berider Hans Ley fra Kongsdal har været stærkt ridende på Kong's Alli e. Bøgegårdens Apollo, som han selv har opdrættet. Han blev placeret på andenpladsen torsdag i medium tour, og han vandt medium tour klassen dagen før. Igen i finalen var han fejlfri i hovedspringningen, og han satte sine konkurrenter under pres med et fejlfrit ridt i omspringningen med Kong's Alli, og den præstation blev fulgt af taktfaste klapsalver fra publikum. Hans tid på 36,1 sekund var klart hurtigst på daværende tidspunkt, men to svenske ryttere, Emma Emanuelsson og Selma Hammarström kunne potentielt sikrer svensk og ikke dansk sejr i klassen.

Nyheden fortsætter efter annoncen

De gjorde et rigtig godt forsøg, og tættest på var Emma Emanuelsson og Stakantura e. Stakkato, der red sig ind på andenpladsen med 38,34 sekunder - altså knap to sekunder langsommere end Hans Ley. Selma Hammarström og Seed e. Stolzenberg pressede sig ind på tredjepladsen foran danske Jack Ray Nielsen og Gerdings Rockmama e. Rockland (opdr. Rudie Telgenhof) og danske Christina Lindegaard Poulsen/Handsome F. Damgaard e. Heartbeat (opdr. Lars Bo Lindegaard Poulsen).

– Det er noget specielt at ride en hest, man selv har opdrættet og redet hele vejen, fortæller Hans Ley, der er berider og ejer Kongsdal Rideklub, hvor de i foråret anlagde helt ny ebbe/flod bane udendørs, midt under coronanedlukningen. Det talte vi med Hans Ley om i en artikel i magasinet Ridehestens juninummer. Har du ikke abonnement på magasinet kan du tegne det HER

Start- og resultatlister

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen