Håb om danske VM-medaljer i Herning

24-06-2022 06:58

Annika Knudsen Lorentsen

VM i Herning nærmer sig, og det ser lovende ud for de danske landshold, som alle har en chance for at placere sig i toppen af deres discipliner. Vi tager her et nærmere kig på Danmarks medaljechancer ved VM på hjemmebane

Copyright Ridehesten.com
Voltigør Sheena Bendixen. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Danmark er for første gang vært for VM i ridesport. Det er MCH Messecenter Herning som lægger faciliteter til det 4-dobbelte verdensmesterskab i springning, dressur, paradressur og voltigering, mens de sidste tre VM-discipliner under det internationale rideforbund afvikles i Italien og Ungarn.

Der er ventet omkring 200.000 tilskuere i Herning over de 10 dage med VM-konkurrencer fra den 6. – 14. august. Konkurrencerne afvikles på 3 stadions: Stutteri Ask Stadium (MCH Arena), Jyske Bank Boxen og på et nyopført stadion, BB Horse Arena, som bygges på den anden side af Kaj Zartowsvej (vejen lukkes i de to uger VM-konkurrencerne strækker sig over).

Der forventes ca. 1.100 heste til verdensmesterskaberne, en del af dem bliver fløjet ind til Frankfurt eller Liège og derfra kørt i hestetransportere til Herning. Det forventes, at ryttere fra ca. 70 nationer deltager.

Copyright Ridehesten.com
Cathrine Dufour med Bohemian. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Danske medaljehåb
Der er realistiske håb om danske medaljer på alle stadions. Det danske dressurlandshold anført af Cathrine Dufour er særdeles stærkt ridende, og der er store forhåbninger til en podieplads til holdet, når holdkonkurrencerne afgøres søndag den 7. august.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Voltigør Sheena Bendixen vandt bronze ved det seneste verdensmesterskab i disciplinen, og hun har vist storform i forårets konkurrencer.

I paradressur knytter der sig forhåbninger til den dobbelte PL-guldvinder fra Tokyo Tobias Thorning Jørgensen fra Give og til Katrine Kristensen, der trænes af Cathrine Dufour, og hun har redet lige op med verdensranglistens nr. 1 i sin grad.

Copyright Ridehesten.com
Andreas Schou med Darc de Lux. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

I springning er målsætningen for holdet at være med, når afgørelsen i holdkonkurrencen falder fredag aften for de 10 bedste nationer. Andreas Schou har været stærkt ridende dette forår, og målsætningen for ham er en plads i finalen blandt verdens 25 bedste springryttere under Agria Super Sunday den 14. august – og så kan alt ske i denne disciplin.

Dermed er der gode chancer for danske topplaceringer, når vi til august skal følge de danske ryttere helt tæt på i Herning.

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen