Guldregn over Danmark

21-09-2015 13:57

To guldmedaljer for hold og en individuel guldmedalje blev det til ved Nordisk Baltisk Mesterskab (NM)i military powered by Subaru for de danske senior-, junior-/ung- og ponyryttere 

Både seniorerne og ponyerne vandt guld med holdet, og her var en ponyrytter ganske suveræn, nemlig Rikke Nyboe Andersen, som også vandt individuelt guld. Mesterskabet har været i gang siden fredag, hvor rytterne startede med at ride dressur, lørdag stod den på terrænbane og i dag skulle ekvipagerne altså prøve kræfter med ridebanespringning, hvor mesterskabet blev endeligt afgjort. Udover guldet blev der også vundet sølv og bronze til Danmark.

Guld til Danmark
De danske ryttere havde hjemmefordelen ved det store NM stævne, som blev afholdt af Haslev Køre- og Rideforening (HKR), og det gjorde kun glæden så meget større, da Danmark vandt guld for hold. Med samlet 172,00 strafpoint vandt de danske ryttere lige foran Norge, som fik 172,90 strafpoint. Holdet bestod af: Thomas Pihl Jensen/Clapton, Helena Graungaard/Toftegaardens Toscana, Ole Bay Jensen/Harry Potter og Anne-Dorthe Møller/Mr Chaplin. Det individuelle guld blev vundet af Hans Bauer og Præstegaardens Leopold fra Norge, mens sølvet gik til danske Anne-Dorthe Møller/Mr. Chaplin og bronzen til Ole Bay Jensen/Harry Potter.

Suveræne Rikke og Denver
Hvad der var særligt positivt ved dette NM var, at der var rigtig mange juniorer/ungryttere og ponyryttere til start. Netop for ponyer var Danmark ganske overlegen gennem hele mesterskabet, og helt fortjent blev det guld til det danske hold, der sluttede med 163,40 strafpoint. Holdet bestod af: Rikke Nyboe Andersen/Denver, Jade Schlichting/Søborggårds Bastogne, Sara Ravnholt Urth/Snuske og Liva K. Julegaard/West Side Sweet Babati. Individuelt gik guldet også til danske hænder, her var Rikke Nyboe Andersen helt suveræn – ikke kun på Denver som hun vandt guldet med – men også med sin anden pony Ruby Gold II, som egentlig lå til sølv, hvis det havde været muligt at blive placeret på to forskellige heste i mesterskabet. Det gjorde dog ikke så meget, for sølvet var stadig dansk, idet det gik til Liva K. Julegaard/West Side Sweet Babati, mens bronzen blev vundet af Lina Forsberg/ Flowerhills Kalvin fra Sverige.

Danske ryttere på vej frem
Hos junior/ungrytterne vandt det finske hold guld med 157,90 strafpoint. Danmark vandt sølv med 167,40 strafpoint, og holdet bestod af: Tobias Jørgensen/Prior’s Cabbo, Mathilde Skrædderdal Andersen/Skrædderdals Annabell, Victoria Hjortnæs/Comtesse og Cecilie Eriksen med Calvin. Individuelt gik guldet også til Finland, idet det blev Johanna Pohjonen/Conner K der sejrede i klassen. Til gengæld gik både sølv og bronze til Danmark, da Cecilie Eriksen/Calvin vandt sølvet og Mai Kaas /Party Hesteklewa vandt bronzen.

”Først og fremmest synes jeg virkelig, at Haslev Køre- og Rideforering har løftet opgaven helt fantastisk!” Sagde Sally Schlichting, holdkaptajn for pony-, junior- og ungryttere, efterfølgende. ”Og så er jeg virkelig glad for weekendens resultat. Mit mål var guld til Danmark, og det blev, som jeg havde håbet. De danske ryttere er virkelig dygtige, de gør deres allerbedste, og de vil det så gerne. Udover det støtter de hinanden og har et utroligt godt sammenhold og er et godt team. De er helt sikkert på vej frem, så det bliver spændene at se dem til næste år.”

Resultater

NM i Military 

Følg NM på Facebook

 

/DRF.

Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing