Guldmedaljehoppe solgt til ungt talent

18-09-2024 15:57

Den 9-årige guldmedaljehoppe Gozzip har netop forladt stalden hos Barnow Dressage og er solgt til den unge juniordressurrytter Ida Bøllingtoft Asmussen

Nyheden fortsætter efter annoncen

Ida Bøllingtoft Asmussen, der rider sit sidste år som ponyrytter på Lykkebo Double Up, overtog i januar måned Frida Gold e. Fidertanz/ De Niro, som vandt holdsølv til EM i 2023 med Johanne Kofod Jensen. På den 16-årige hoppe har Ida i løbet af året samlet stævneerfaring på hest i MB-klasserne – og nu har Ida fået endnu en rutineret hoppe, som kan lede hende godt ind i juniorårerne. Den 9-årige dansk varmblodshoppe Gozzip e. Sezuan/ De Noir (opdr. Bente Michaelsen) er nemlig netop flyttet ud af stalden hos Barnow Dressage og hjem til Ida. 

Gozzip blev i 2018 kåret som guldmedaljehoppe i Dansk Varmblod og er senere hen blevet uddannet af den nu tidligere ejer Ditte Gilkær, der nåede at starte hoppen i MA1 i slutningen af 2023 – før en graviditet satte en stopper for yderligere ridning i en periode. Herefter overtog Susanne Barnow, der driver Barnow Dressage i det østjyske, tøjlerne på hoppen, hvor det henover udendørssæsonen blev til flere landsstævnesejre på MA-niveau.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Det er en super skøn hest, og det har været et fedt projekt at ride Gozzip. Hun er så god i hovedet og er samtidigt selvgående og energisk, men uden at være spooky. Det er sådan en hest, man kan "cruise" rundt på, lyder det fra Susanne, der desuden fortæller:

Jeg har redet heste for Ditte før, og det er fedt at samarbejde med hende, fordi hun selv er rytter og ved, hvad det kræver af tid at uddanne en hest. Gozzip har udviklet sig meget henover sommeren, og det var egentligt ikke, fordi hun stod og skulle sælges nu, men jeg blev kontaktet af Rune (berider Rune Willum red.), som søgte en hest til sin elev, hvor Gozzip passede perfekt på beskrivelsen. Ida prøvede hende, og de havde en god følelse sammen, og så endte det altså med et salg nu, forklarer Susanne.

Copyright Ridehesten.com
Gozzip med Susanne Barnow og den nye ejer Ida Bøllingtoft Asmussen. Foto: Privat

Ida Bøllingtoft Asmussen vandt i 2023 individuelt sølv til NM i dressur på kat. 2-ponyen She Nett Højgaard og har desuden også flere placeringer til landsstævner bag sig på den 10-årige kat. 1-pony Lykkebo Double Up, som hun fortsat danner par med. Nu flytter den kvalitetsfulde Gozzip ind i stalden i det sjællandske, hvor Ida og hoppen fremover skal lære hinanden at kende.

Copyright Ridehesten.com
Ida Bøllingtoft Asmussen på Lykkebo Double Up. Foto: Ridehesten.com/Juliemaja Søndergaard
Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen