Guld, sølv og nr. 4 til Danmark

08-09-2024 17:28

Finalen for 6-års heste ved UVM i dressur i Ermelo blev en gigantisk sejr for Dansk Varmblod og hele det danske hold. Quinn G. tog guld, Alkaline sølv, og Valerie B blev igen nr. 4

Nyheden fortsætter efter annoncen

Med Mette Sejbjerg Jensen og  Straight Horse Floriana, Merita Hagren og Alkaline, Fiona Bigwood og Quinn G. såvel som Anne Mette Strandby og Valerie B kvalificeret til 6-års finalen var der lagt op til en meget spændende finale.

Det blev lige så spændende forventet, og der blev byttet helt rundt på de danske heste. Valerie B vandt for andet år i træk kvalifikationen, men hun og Anne-Mette Strandby Hansen måtte for andet år i træk tage til takke med fjerdepladsen lige uden for medaljerækken.

Quinn G. slog sidste år til i finalen og blev verdensmester under Betina Jæger, og i år gentog hun succesen med sin ejer, den 48-årige brite Fiona Bigwood, der har valgt selv at ride hoppen, fordi den vanlige rytter Charlotte Dujardin forud for OL i Paris blev underlagt en FEI-karantæne. I dag leverede Alkaline en pragtpræstation og sikrede med sin finske rytter Merita Hagren sølv til Dansk Varmblod.

Løbende resultat af klassen.

Senest opdateret kl. 17.06:

Quinn G. e. Quaterhit/ Fassbinder (opdr. Helene Gervliet) gjorde nøjagtigt som sidste år, hvor hun gemte det bedste til sidst og blev verdensmester for 5-års med Betina Jæger i sadlen. Nu har hun netop gjort det samme med sin ejer, briten Fiona Bigwood, og er blevet ny verdensmester for 6-års. Fiona forstod at levere, og Quinn var 100% med sin rytter.

Dommerne startede med at understrege overfor rytteren, at hun har en skøn hest med en fantastisk indstilling og samtidig helt afslappet. Fiona så ovenud tilfreds ud og var en stor begejstring, da dommerne belønnede traven med et 10-tal, og da der også faldt et 10-tal for skridt, kunne hun ikke holde tårerne tilbage, men fik snart det store smil på læberne igen, da karakterne indløb for galop, ridelighed og kapacitet: 9,0, 9,0 og 9,5! I alt 95%.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Senest opdateret kl. 16.36:

Den ene ekvipage fra Helgstrand Dressage havde lagt pres for den anden, for efter Merita Hagren kom Anne-Mette Strandby Hansen med guldmedaljehoppen Valerie B e. Revolution/ Blue Hors Zack (opdr. Karin og Peer Guldbrandsen), som havde vundet den indledende klasse. Igen leverede Anne-Mette flot og sikker ridning med god indføling, og Valerie B er bare en hest med vanvittig kvalitet, ikke mindt i trav.

Ikke desto mindre løb ekvipagen i dag ind i problemer med changementerne, som ikke sad lige i skabet. Dommerne startede ud med ordene: "Din dejlige hoppe er letfodet, elegant, kraftfuld og præsenterer sig selv op-ad-bakke i trav og giver et flot billede, en flot middeltrav med god balance og bæring. Vi har givet 10 for trav!"

Det var en god start. Dommerne gav endvidere 8,8 for skridt, 8,5 for galop, 7,8 for ridelighed pga. fejlene i dagens ridt og 8,5 for kapacitet. Det bragte ekvipagen ind på en foreløbig andenplads.

Copyright Ridehesten.com
Valerie B og Anne-Mette Strandby Hansen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Senest opdateret kl. 16.16:

Det har været en 6-års klasse med masser af kvalitetsheste og god ridning, og da finske Merita Hagren red på banen på DV-vallakken Alkaline e. Secret/ Zalmiak Firfod (opdr. Anette Blangsted) var det ingen undtagelse. Tværtimod en opgradering med grundgangarter af meget høj kvalitet, fremragende galopprogram og forbilledlig ridning.
Dommer belønnede ridtet med en positiv bedømmelse og sendte parret helt til tops med 9,0 for både trav og skridt, 9,5 for galop såvel som kapacitet samt 9,0 for ridelighed, hvor Peter Storr understregede de flotte changementer, som var udtrykdsfuld, balancerede og alt, hvad man kan forvente af en 6-års hest. De havde diskuteret, om hestens bæring var helt tilstrækkelig, så derfor "kun" de 9,0 for ridelighed. De sluttede af med ordene: – En smuk hest med en spændende fremtid.

Copyright Ridehesten.com
Alkaline under Merita Hagren. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Senest opdateret kl. 14.41:

Mette Sejbjerg Jensen og  Straight Horse Floriana e. Franklin/ Blue Hors Zack (opdr. Straight Horse ApS) er kommet til finalen via en tredjeplads i B-finalen. Her i finalen har dommerne rost traven for at have god aktivitet, men kunne have mere selvbæring og løber lidt i hånden: 8,0. Skridten havde god kvalitet i den fri skridt og god tak takt i den samlede: 8,0. Galoppen startede godt, men blev lidt mod hånden og lidt spændt over ryggen: 7,8. De baserede ridelighedskarakteren på 6,5 på dagens præstation, hvor changementerne ikke lykkedes som planlagt. Med 7,5 for kapacitet og en samlet score på 75,6% er et respektabelt resultat taget i betragtning, at der indløb store fejl i changementer. Flittige Mette Sejbjerg Jensen har haft endnu et travlt stævne og er lykkedes med at ride finalerne for 4-, 5- og 6-års.

Copyright Ridehesten.com
Straight Horse Floriana under Mette Sejbjerg Jensen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner