Guerdat er Nations Cup-rytter 2023

14-12-2023 06:27

Trine Askjær-Jørgensen

Den schweiziske springrytter, Steve Guerdat, er netop blevet udnævnt til årets mest succesfulde Nations Cup-rytter, idet han er den, der har redet allerflest fejlfrie runder

Nyheden fortsætter efter annoncen

Nations Cup-året 2023 i springning blev for nyligt afsluttet i Vilamoura, Portugal. 731 fejlfri runder er det blevet til ved 35 forskellige stævner verden over.

I år skiller særligt én rytter sig ud og kan fejre titlen som "Mr. Nations Cup". Med i alt 13 fejlfrie runder – alle sammen ved 5-stjernede stævner – følger den schweiziske rytter Steve Guerdat efter Kevin Staut (FRA), der vandt med 12 fejlfrie runder i 2022. Andenpladsen går til Guerdats landsmand Martin Fuchs med ti fejlfrie runder, mens tredjepladsen med ni fejlfrie runder er delt mellem schweiziske Bryan Balsiger, spanske Eduard Alvarez Aznar og britiske Ben Maher.

I landestatistikken vinder Irland med i alt 60 fejlfrie runder foran Belgien med 59 og Frankrig med 55.

Copyright Ridehesten.com
Steve Guerdat med Venard de Cerisy ved VM i Herning 2022. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

41-årige Guerdat, der siden 2016 har drevet sin egen stald i Elgg ved Zürich, har gjort det fremragende i syv forskellige Nations Cup-konkurrencer samt ved EM i Milano. Hans 13 fejlfrie runder er redet i hus i sadlen på tre forskellige heste. Med den 14-årige, franske vallak Venard de Cerisy e. Open Up Semilly/ Djalisco du Guet var der dobbelte fejlfrie runder ved CSIO5* i St. Gallen, Dublin og Aachen samt en fejlfrirunde ved Nations Cup-finalen i Barcelona. Med den 10-årige, franske hoppe Dynamix de Belhème e. Grafton/ Cornet Obolensky, var Guerdat fejlfri to gange ved CSIO5* Falsterbo og ved EM samt én gang ved CSIO5* La Baule. Rytteren sikrede sig sin trettende fejlfrie runde med den 10-årige hollandske hoppe Is-Minka e. My Lord Carthago/ Quite Easy I ved CSIO5* Sopot.

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Jeg tror, alle ved, at Nations Cuppen betyder meget for mig. I år var det særligt fedt, at vi var i stand til at vinde så mange vigtige og historiske holdkonkurrencer for Schweiz – det er det vigtigste for mig, sagde Guerdat i forbindelse med CHI Geneve.

– Det er altid en stor ære at repræsentere sit land i disse konkurrencer. Jeg tror også, at især Nations Cup – og også World Cup – har gjort vores sport så fantastisk. Så langt tilbage, som jeg kan huske, motiverede disse historiske springkonkurrencer mig som barn til at starte med at dyrke denne sport.

Se Steve og Dynamix' forrygende ridt til EM i Milano:

Kilde: Pressemeddelelse PferdeWoche

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen