Grand Prix-hingsten Apache er død

06-09-2019 20:52

I en alder af 14 år blev KWPN-hingsten Apache i går aflivet på grund af voldsomme smerter af forfangenhed

Copyright Ridehesten.com
Apache og Emmelie Scholtens, der vandt bronze ved dette års hollandske mesterskab.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den 14-årige KWPN-hingst Apache e. UB40/ Krack C er i Danmark kendt som far til fløjhingsten Grand Galaxy Win og UVM-guldvinder Jovian. Apache dannede sammen med hollandske Emmelie Scholtens et meget stærkt partnerskab, der har varet ti år og har bragt dem til toppen i international dressursport. Ekvipagen var ikke til start ved EM Rotterdam, hvor Apache allerede var syg, men der til trods besidder de i skrivende stund verdensranglistens 32. plads.

Parret Emmilie Scholtens og Jeroen Witte skriver i dag på deres hjemmeside:

"I går måtte vi tage den meget vanskelige beslutning om at lade vores 14-årige KWPN-hingst Apache aflive som et resultat af uhelbredelig forfangenhed. I de sidste par uger har vi gjort alt, hvad vi kan for at få ham til at komme sig så godt som muligt, men han havde så store smerter, og der var lidt eller intet håb om bedring. Dette har fået os til at beslutte at befri ham fra hans lidelse.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Apache var Emmelies elskede, og hun har redet ham, fra han var 4 år gammel. Apache var speciel på alle måder! Vi får aldrig en sådan hest i stalden igen. Hans tilstedeværelse var konstant, og det gør blot tabet større. Apache har spillet en vigtig rolle i opbygningen af vores egen stald, og vi er så taknemmelige for alle de vidunderlige øjeblikke med denne store hingst! "

Link til Apaches internationale resultater.

Copyright Ridehesten.com
Apache og Emmelie Scholtens, der har dannet par i 10 år.

 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen