Grand Prix debut til Quarton (video)

22-09-2018 17:12

Britt Carlsen

OL-rytter Anna Kasprzak debuterede i dag sin succesfulde lille turs hest Quarton i Grand Prix på Kirstineholm Rideklub i en showklasse, og det var en debut, som lover godt for fremtiden

Copyright Ridehesten.com

Anna Kasprzak, der var med på EM-holdet sidste år, som vandt sølv i Göteborg, er nu ved at køre en ny hest i stilling til Grand Prix. Anna har stævnemæssigt taget det lidt med ro i denne sæson, og istedet nydt datteren Ella,  som kom til verden i midten af maj måned. Anna var ellers på bruttoholdet til WEG, men valgte at melde fra, da hun ikke følte hun og Rock Star var helt i den form, som er nødvendig. Istedet har hun fokuseret på sine yngre, talentfulde heste, og blandt dem Quarton e. Quaterback/Blue Hors Don Schufro, som hun senest havde til start, da hun meget overbevisende vandt Svær Intermediaire ved landsstævnet i Esbjerg i januar i år. 

Copyright Ridehesten.com

I dag debuterede hun Quarton i en showklasse ved stævnet på Kirstineholm Rideklub, samme sted, som hun iøvrigt debuterede Hønnerups Driver i dressurens højeste klasse. Der var sus i træerne, og de dannede dansende skygger på dressurbane, og det gjorde opgaven lidt udfordrende for mange af rytterne i showklassen, som var udskrevet i Intermediaire I med 9 starter - Intermediaire II med fem starter og med Anna Kasprzak som eneste rytter i Grand Prix. 

Rytterne varmede op inde i ridehallen, og derefter gik de ud i blæsten, og det fik flere heste til at reagere og også Quarton, der fik vist et program med masser af højdepunkter, men også med mange småfejl, og flere af dem blev fulgt af et lille smil fra Annas side. Quarton fik vist, at passage og piaffe kan udvikle sig til at blive hans helt store styrke, hvor især den første piaffe var på stedet og med meget flot løft. Quarton har tre taktfaste, gode grundgangarter, og stor udstråling på banen, så selvom programmet ikke blev vist fejlfrit, så scorede parret 72,9% i deres debut. Anna var godt tilfreds, med tanke på de vejrmæssige udfordringer, og det faktum, at det er mere end et år siden hun sidst har startet stævne ude på den 9-årige vallak. 

Dejligt at også Anna nu har en ung, særdeles talentfuld hest godt på vej mod den internationale sport. 

Copyright Ridehesten.com
Vinder af shovklassen blev Anna Kasprzak foran Trine Lind, Ellen Birgtte Farbrot og Jeanette Larsen.

Det blev til placering til tre ryttere, som alle red Intermediaire I: Trine Lind/Jubis Tenacity e. Tailormade Temptation (opdr. Judy og Birger Jensen). Ellen Birgtte Farbrot/Laika Møllegård e. Skovens Rafael (opdr Mogens Hansen) og Jeanette Larsen på Skovgaard Rubial-VO e. Blue Hors Romanov (opdr. Lars Skjoldsgaard og Birgitte Voigt)

Se resultaterne fra stævnet HER

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner