Udvikling af hesten i dobbeltlonge

28-04-2013 07:25

Maja Golles

Brug af dobbeltlonge i uddannelse af spring- og dressurheste er et nyttigt redskab, som i de rette hænder kan udvikle hesten særdeles positivt. OL-rytter Anna Kasprzak havde inviteret Tysklands fremmeste ekspert i arbejdet med dobbeltlonge, Wilfried Gehrmann, til at give kursus i Haderslev

Copyright Ridehesten.com

At arbejde en hest i dobbeltlonge eller ”køre” den, som det også kaldes, er et arbejde, som kræver rutine og indføling med heste. Hos OL-rytter Anna Kasprzak bruger de at arbejde hestene i dobbeltlonge fra jorden. Det er konkurrencestaldens tyskuddannede rytter Mette Fabricius, der har bragt denne træningsform med sig hjem fra Tyskland. Sammen har Anna og Mette oplevet, hvordan hestene trives og bliver forbedrede i arbejdet fra jorden, og det har givet dem interesse for at lære mere om denne del af ridekunsten, som herhjemme i dag kun udføres af få.

I Tyskland er en af de absolutte eksperter på området rideinstruktør Wilfried Gehrmann, Warendorf. Han gav kursus i Haderslev, og i magasinet Ridehestens majnummer kan du læse flere af hans pointer og gode råd.

Læs om udvikling af hesten i dobbeltlonge i magasinet Ridehestens kommende majnummer.

Mille Albinus Hjermitslev

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Mille Albinus Hjermitslev