Gode ungheste på vej i sporten

13-08-2023 19:06

Trine Askjær-Jørgensen

Ved det internationale springstævne i Opglabbeek, Belgien, har flere danske ryttere denne weekend haft deres ungheste med til start, og det med flotte resultater til følge

Copyright Ridehesten.com
Mie Mundberg og Une Touch de Kannan Z. Foto: Ridehesten.com/Juliemaja Søndergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Flere danske springryttere har denne weekend været til internationalt stævne på det store stævneanlæg, Sentower Park, i belgiske Opglabbeek. Udover at det fredag blev til en flot andenplads til Emil Hallundbæk i den 150 cm høje Longines Ranking-klasse, så har også de unge springheste, som flere af rytterne har haft med, brilleret denne weekend. Det lover rigtig godt for fremtiden.

Torsdag lagde Mie Mundberg og holstenerhoppen I'm Special Ilse e. Casall/ Cormint ud med at ride sig til en placering som den niende bedste 7-års hest og nr. 18 ud af i alt 95 deltagere i den 1-stjernede unghesteklasse for 7- og 8-års heste, som gik i 130 og 135 cm højde.

Samme dag blev det for Mie til endnu en placering i sadlen på en unghest, nemlig den mørkerøde hoppe Une Touche de Kannan Z e. Untouchable/ Kannan, som i den 1-stjernede klasse for 5- og 6-års heste, der går i henholdsvis 110 og 120 cm, blev den fjerde bedste 5-års hest og nr. 12 ud af i alt 67 ekvipager.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Ida Mundberg og dansk varmblodshoppen Mundbergs Cha Cha Cha e. Chacfly PS/ Sandro Boy (opdr. Ida Mundberg Hansen) tog pladsen som ottende bedste 5-års og nr. 16 i klassen, hvilket gav en placering.

Fredag red Mie Mundberg og Une Touche de Kannan Z sig til placeringen som den tredje bedste 5-års og nr. 11 ud af de 60 deltagende ekvipager. Emil Hallundbæk fulgte lige bagefter på 12. pladsen med den 6-årige dansk varmblodshoppe Apoclaire e. Grim St Clair/ Bøgegardens Apollo (opdr. Peter Frederiksen), som blev den niende bedst placerede 6-års i klassen og tilmed fik placering.

Lørdag fulgte Emil og Apoclaire op med en endnu flottere placering, idet de i den 1-stjernede klasse for 5- og 6-års heste, som gik i henholdsvis 115 og 120 cm, blev nr. 7 samlet, og Apoclaire blev den sjette bedste 6-års hest i feltet.

Stævnets start- og resultatlister.

Copyright Ridehesten.com
Emil Hallundbæk og Apoclaire. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen