Gode udlæg fra Lone og Andreas

29-06-2023 12:02

CHIO Aachen: Den første halvdel af rytterne i dagens Nations Cup har nu været på banen, og efter to gode ridt fra Lone Bang Zindorff og Andreas Helgstrand er Danmark kommet godt fra start

Copyright Ridehesten.com
Lone Bang Zindorff og Thranegaardens Rostov. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Lone Bang Zindorff og Thranegaardens Rostov e. Blue Hors Romanov/ Diamond (opdr. Jens Riishede Jensen) var også til start i Aachen sidste år, hvor de deltog i CDI4*. I år har ekvipagen fået en plads på det danske dressurlandshold i Nations Cuppen og her var Lone og Rostov de første til at repræsentere Danmark. Den 13-årige hoppe så veltilpas ud under Lone og langt hen af vejen så det rigtig godt ud for ekvipagen. Flotte momenter i passagen, men med lidt for fremadgående piaff, blev det ikke til de helt store karakterer fra dommerne. I galopprogrammet startede ekvipagen godt ud med flotte toer changementer, mens der desværre fulgte en fejl i slutningen af etterne. Samlet endte de med 69,78% og det gør at de på nuværende tidspunkt ligger nummer 13 i klassen.

Som den anden danske rytter var til start på Andreas Helgstrand imponerende Jovian e. Apache/ Tango. Den kraftfulde hingst startede ud som vi kender ham bedst - med fri trav og traverser i verdensklasse og derfor lå procenten også på over 83 i starten af programmet. Piaff er endnu det svageste på den 9-årige hingst og derfor faldt procenten også, mens det efterfølgende blev fuldt op med et fint galpprogram. I sidste ende blev det til flotte 74,32% og det betyder at Andreas og Jovian ligger nummer tre efter første halvdel af klassen.

Copyright Ridehesten.com
Isabell Werth og DSP Quantaz. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Den tyske dressurdroning Isabell Werth var til start i en noget uvant position - nemlig som den aller første rytter for Tyskland. Ofte sættes startrækkefølgen ud fra at de bedste fra hver nation rider sidst, men i år har tyskerne valgt at sætte Werth som den første på holdet. Med DSP Quantaz e. Quaterback/Hohenstein lå hun inden skridtprogramet på over 77%, men som bekendt er skridt ikke hingstens stærke side og scoren faldt til 72 efter skridtprogrammet. Med et fremragende galopprogram fik Werth dog hevet procenten i den anden retning igen og de ligger nu nummer to med 76,02%.

Frederic Wandres har virkelig tur i den for tiden og med Bluetooth OLD e. Bordeaux/Riccion har han lagt sig i spidsen af klassen med 77,08%

Copyright Ridehesten.com
Annabella Pidgley og Vamos Amigos. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Britiske Annabella Pidgley var på banen som en af de første ekvipager og den 19-årige gjorde et flot stykke arbejde på den tidligere verdensmester, Vamos Amigos e. Vitalis/ Blue Hors Hotline. Den brune vallak er skolet godt af Cathrine Dufour og han satte ikke en hov forkert i paraderne, men til gengæld svinger han stadig en del i piaff-arbejdet. Undervejs i programmet fulgte lidt fejl og det kostede i det samlede resultat som blev 69,87%.

Klokken 13.00 begynder klassen igen, hvor de sidste to danskere har følgende starttider:

  • Klokken 14.45 - Nanna Skodborg Merrald på Blue Hors Zepter
  • Klokken 15.11 - Carina Cassøe Krüth på Heiline’s Danciera

Nations Cuppen afgøres først på lørdag ved, at holdenes tre bedste resultater i Grand Prix-klassen samt lørdagens Grand Prix Speciale lægges sammen. Det betyder, at alle ekvipager skal ride både Grand Prix og Grand Prix Special, og de 15 bedste i Special skal på søndag ride kür.

Klassens foreløbige resultat. 

Stævnet start - og resultatlister. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner