God start for Zascha Nygaard Lill i Rom

31-08-2024 06:36

I denne weekend afvikles endnu en afdeling af den prestigefyldte springturnering, Longines Global Champions Tour. Her er der to danske springryttere til start, hvoraf den ene af dem fik en ganske god start på stævnet i går, fredag

Copyright Ridehesten.com
Zasvha Nygaard Lill og Primavera har haft en rigtig god start på LGCT i Rom. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

Danskere til start ved femstjernede springstævner er ingen selvfølge. Dog har vi i denne weekend to af slagsen til start ved det prestigefyldte Longines Global Champions Tour, der afholdes i Italiens hovedstad, Rom. Andreas Schou og Zascha Nygaard Lill er begge rejst til Rom med to heste. I går, fredag, startede stævnet for alvor, og her leverede begge danskerne gode resultater, hvoraf en af dem kunne glæde sig over en fejlfri runde med placering. 

I fredagens højeste klasse, nemlig 145 cm, var Zascha Nygaard Lill til start med den 11-årige hoppe Primavera e. Mylord Carthago HN/ Cornet Obolensky. Her formåede parret at fortsætte deres gode stime med fejlfrie runder, da endnu en blev tilføjet til kontoen. Ikke nok med det, var den fejlfrie runde og en god tid nok til at blive placeret som nummer 10 i et stærkt felt af ryttere som Christian Kukuk, Maikel van der Vleuten og Max Kühner, der alle lige har været til start ved OL i Paris. 

Copyright Ridehesten.com
Det stærke par blev placeret som nummer 10 i gårsdagens 145 cm. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

Ligeledes var Andreas Schou til start i samme klasse i sadlen på den 10-årige hoppe Lady Corlina e. Casiro/ Corlensky G. Desværre havde parret en enkelt nedrivning, og derfor blev det ikke til en placering denne gang. Dog var hoppen yderst velspringende, og det ligger altså et godt udgangspunkt for resten af stævnet, hvor det i dag gælder GCL-holdturneringen, hvor Andreas og Zascha rider for holdet Istanbul Warriors. Søndag gælder det den individuelle turnering, hvor rytterne skal prøve kræfter med en udfordrende bane, med forhindringer i en højde, der lyder på 160 cm. 

Copyright Ridehesten.com
Andreas Schou og Lady Corlina havde desværre en enkelt nedrivning, men lagde et godt udgangspunkt for resten af stævnet. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Bojsen.

Longines Global Champions Tour i Rom er den 14. afdeling af turneringen, der strækker sig over i alt 16 udsøgte destinationer. Næste destination bliver i Marokko, nærmere hovedstaden Rabat, der løber af stablen fra den 18.-20. oktober 2024. Finalen bliver afholdt i Riyadh i Saudiarabien fra den 20.-23. november 2024, hvor vinderen af dette års LGCT-turneringen skal findes. Lige nu ligger Andreas Schou nummer fire i den individuelle konkurrence, mens holdet Istanbul Warriors ligger nummer ni. 

Se stævnets start- og resultatlister her. 

Copyright Ridehesten.com
Andreas Schou har også medbragt Billy Matador til Rom. Foto: Ridehesten.com/ Annika Knudsen Lorentsen.
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner