Genkender du rytteren?

26-01-2014 07:11

Ved Dansk Varmblods hingstekåring i 1994 opnåede unghestechampionatets yngste rytter på bare 16 år en flot femteplads på hingsten Lanciano

Copyright Ridehesten.com

En ikke helt ukendt rytter dukkede op under dagens tur i Ridehesten enorme fotoarkiv – en rytter der de seneste mange år har høstet mange store succeser på de nationale og internationale dressurbaner.

Rytteren er naturligvis en ung Andreas Helgstrand, og når man i en alder af bare 16 år opnår en femteplads ved unghestechampionatet, så bliver man bemærket, som det kan ses i Hippologisk Tidsskrift fra marts 1994:

Lanciano er efter Lancier/Raimond, og det var en meget glad Andreas Helgstrand, der sadlede af efter præmieoverrækkelsen.
- Jeg havde ikke regnet med, at det ville gå så godt, sagde Andreas. Jeg havde håbet på at komme mellem de ti bedste, men jeg havde slet ikke regnet med en femteplads.
Andreas Helgstrand var den yngste rytter ved unghestechampionatet. Til hverdag går han i 10. klasse og rider 3-4 heste hjemme på gården, og efter sommerferien går han i gang med en uddannelse som berider. Hvor vil han endnu ikke fortælle.
Trods den unge alder var det ikke nerverne, der generede ham.
- Nej, faktisk var jeg kun rigtig nervøs ved løsspringningen, sagde han. Lanciano havde aldrig før sprunget så højt, og jeg var bange for, om han kunne klare det. Også ved fremmedryttertesten sprang han højere, end han nogensinde har gjort før, og det kan godt være lidt svært at se på.
Men da Andreas Helgstrand selv var på banen, var der til gengæld ikke mange nerver.
- Jeg tænkte ikke over, at flere af de andre ryttere er professionelle, men selvfølgelig har man lidt kriller i maven. Men hvis man lader være med at kigge for meget rundt, og koncentrerer sig om sin ridning, så er det ikke så slemt, sagde årets yngste deltager.

Husker du Andreas’ deltagelse ved unghestechampionatet, så skriv en kommentar til billedet på Ridehesten.com under Nostalgiske Fotos HER, hvor du også finder mange andre nostalgiske perler.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen