To kårede Romanov-sønner i Westfalen

26-11-2013 21:20

Britt Carlsen

Avl

Tidligere bestod der et samarbejde mellem to tyske forbund: Westfalen og Rheinland. De to forbund har ophørt deres samarbejde, og i disse dage er det Westfalen som afholder hingstekåring med 79 katalognumre i programmet og deriblandt to sønner af Blue Hors Romanov

26 dressurbetonede og 20 springbetonede hingste er i dag blevet kåret i det tyske avlsforbund Westfalen. Der er bestemt ikke blevet sorteret hårdt blandt hingstene, men det er der heller ikke rigtig tradition for. Istedet vil der blive udpeget en 15-18 unghingste til en slutring og heraf udpeget nogle få præmiehingste.

I år har forbundet ændret på afviklingen af kåringen, hvor de tidligere longerede de kårede hingste er longeringen nu en del af kåringen, og sorteringen blandt dressurhingstene foregår efter longeringen, og sortering blandt springhingstene efter løsspringning,
Efter Hors Romanov (Nu Glock's Romanov) blev der fremstillet to sønner og de opnåede begge k¨ring. Den ene har De Niro til morfar den anden Sandro Hit, og denne brune hingst med kat. 34 opnåede et stort bifald fra publikum efter en meget vellykket longering i dag. Efter danskejede (Lone Bøgh Henriksen) Fürstenball blev der fremstillet to sønner, og begge opnåede de kåring. 

Den første kåringsårgang efter danskejede Vitalis e. Vivaldi (Charlotte Jorst) er også blevet afvetet med spænding i Westfalen, hvor der var udtaget fem afkom. Vitalis, der var reservevinder ved kåringen i Westfalen tilbage i 2009 var finalist ved UVM i Verden i år. En af hans sønner fra frameldt, men fire kom til bedømmelse og alle blev de kåret. Især kat. 47 der er topmoderne og udtryksfuld med Fürst Piccolo til morfar imponerede, dog fik han ikke vist en helt optimal galopbevægelse i longen i dag, hvor han virkede meget spændt. 

30 hingste var udtaget i springning, og for hjælperne ved løsspringning fungerede dagens springning særdeles godt. Kun en enkelt hingst lavede en nedrivning, men nogle stykker var så skræmte, at de refuserde men alle fik hjælperne igang igen og givet lidt tiltrængt tillid til opgaven. Flere unghingste viste god, praktisk, smidig springning med stor kapacitet bl.a. en søn af Balous Bellini, Con Spirit og Lordanos.

I morgen onsdag bliver kåringen afgjort i Münster, hvor forbundet samtidig traditionen tro præcenterer hingste med bestået materialprøve i Leistungsklasse 1 samt Bundeschampionats vindere og topplacerede konkurrenceheste.

Se resultatet af kåringen her

 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen