Fløjhingsten i Westfalen for 1,9 mio Euro til Helgstrand

27-11-2019 16:09

Britt Carlsen

Avl

Otte hingste, fire spring- og fire dressurhingste tørnede sammen i slutringen ved kåringen i Westfalen i kampen om titlen "fløjhingst" og det var to moderne hingste med topkvalitet i hver deres disciplin og dressurfløjen gik til Helgstrand Dressage

Slutringen med de otte hingste, som kåringskommissionen havde udpeget til årgangens bedste var særdeles imponerende med topkvalitetshingste i både dressur- og springdisciplinen. Otte moderne hingste, som vil klæde enhver kåringsplads. 

Endnu en fløjhingst til Danmark
Andreas Helgstrands kat. 63 e. Sir Heinrich/Floresco/De Niro nåede frem helt til afgørelsen, men klarede ikke at komme ind på fløjpladsen, dog med en bemærkning om, at hingsten endnu ikke er helt udviklet og virkede "ung". Så kan man jo sige heldigvis, at den er blevet manageret, så den fremstår som det, den rent faktisk er: en 2,5 års hingst, mens enkelte i holdet så meget veludviklede ud med kraftige muskler.

Copyright Ridehesten.com
Slutringshingsten e. Sir Heinrich fra Helgstrand Dressage, her repræsenteret af Esben Møller med Christian Springborg som mønstrer, medejer Caroline Breck samt den tyske avler. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen

Fløjhingsten var dog en helt særlig moderne, udtryksfuld unghingst med masser af udtryk og et overbevisende bevægelsesforløb. Kat. 40 e. Dream Boy/Sir Donnerhall I/Arpeggio var uden tvivl kollektionens flotteste model. På auktionen blev hingsten solgt for topprisen 1.900.000 euro til Helgstrand Dressage. 

På reservefløjpladsen fulgte kat. 57 e. Livaldon/Fürstenball også en helt særlig bevægelsesatlet, og så var kat. 48 e. For Romance I/Vivaldi også i slutringen. 

Copyright Ridehesten.com
Fløjhingsten i springning e. Kannan. Foto: Ridehestencom/Britt Carlsen

Kannan-søn på fløjen
i springning gik fløjpladsen til en moderne Kannan/Chin Chin-søn kat. 17 foran en herlig Cornet Obolensky-søn kat. 7, der også bevæger sig særdeles korrekt og elastisk.
I slutringen var også kat. 14 e. For Pleasure/Comme Il Faut og kat 12 e. Durango VDL/Cantos. 

Copyright Ridehesten.com
Esben Møller skiver under på købet af Dream Boy-sønnen for 1,9 mio til Helgstrand Dressage. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen

Læs meget mere om kåringen i Westfalen i magasinet Ridehesten

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner