Stram styring af hingstekåringen i Westfalen (video)

26-10-2020 17:30

Britt Carlsen

Avl

Det tyske avlsforbund Westfalen er gået ud med en erklæring om, at man i forbundet ikke vil se hingste der springer eller bevæger sig unaturligt. Fokus på dopingtest, kameraovervågning og flere stewards skal sikre en god afvikling af årets kåring

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Forkrampede springheste, der springer unaturligt højt over forhindringerne. Dressurhingste med et unaturligt bevægelsesforløb, alt dette ønsker ledelsen i Westfalerforbundet at komme til livs. Efter kåringen i 2018 har man i forbundet dopingtestet alle kårede hingste. Og i år er det taget stikprøvekontrol ved forbesigtigelsen. 

Efter forbesigtigelsen i sidste uge måtte udstillerne af hingstene til en samtale med avlsleder Thomas Münch, idet nogle hingste virkede angst for at gå ind i springserien, og efterfølgende sprang meget forkrampet. Det var dog ikke alene springhingstenes fremvisning, der var præget af forkrampede hingste, og de dressurbetonede hingstes fremvisning kom under lup. Fra i år bliver det forbudt at fremvise hingstene med bagbensgamacher (springning og dressur). Der bliver sat ekstra mandskab på til kontrol i staldene og på opvarmningen, ligesom der arbejdes på at lave tv-overvågning i staldene. Og er der nogle, som ikke opfører sig, som man bør, vil de blive bortvist fra kåringen. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Hingstenes træning hjemme i træningsstalden kan vi ikke overvåge, men vi appellerer til alle om ikke at fremvise hingste med et unaturligt bevægelsesmønster eller unaturlige manerer i løsspringning, understreger Münch, og til slut siger han: Vi tror stærkt på styrkerne i vores træningsstalde, som dog ikke bør fristes af markedets mekanismer til at glemme god professionel praksis.

Se en video med udtalelserne fra Westfalen herunder: 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen