En god håndfuld hingste sprang i særklasse

26-11-2019 21:31

Britt Carlsen

Avl

Disciplinopdelingen er nu gennemført i Westfalen, hvor kåringskommissionen torsdag eftermiddag og aften, sorterede blandt 24 springhingste - de 15 opnåede kåring

Copyright Ridehesten.com
Cornet Obolensky er fortsat istand til at levere topafkom på kåringspladserne. Som fx kat. 7 med Gailard de la Pomme på morsiden. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen

Nu er det alene hingste af springafstamning, som bliver vurderet i løsspringning i Westfalen, tidligere har også dressurhingtene skullet gennem en afprøvning i løsspringning. I dag blev 24 hingste testet over forhindringerne og de 15 opnåede kåring. 

Det generelle indtryk af holdet var positivt på en god håndfuld hingste, som sprang med stor kapacitet, overblik og med god teknik. Det generelle indtryk var også, at hingstene i år lige var til den tunge side. En observation der bakkes op af Dansk Varmblods disciplinansvarling i springning Johnny Hansen og hans kollega i kåringskommissionen Bo K. Møller, der sammen med disciplinansvarlig i dressur Bjarne Nielsen og Inge Madsen, der er hovedbestyrelsens repræsentant i avlsledelsen, var tilstede ved kåringen i det tyske forbund. 

På springsiden er tophingste fra flere tyske forbund, samt fra Holland og Belgien repræsenteret som fædre, og det var igen en søn af Cornet Obolensky, som var blandt de hingste, der imponerede over bommene. Kat. 7 e. Cornet Obolensky/Gaillard de la Pomme sprang overbevisende med masser af kapacitet. 

Copyright Ridehesten.com
Publikum lever dejligt med i Westfalen, hvor der er begejstring over velgående og velspringende hingste. Men da kat. 19 e. Manchester van't Paradijs ikke blev godkendt, udløste det en gennemtrængende pibekoncert. Faderhingsten er efter Favorit Ask's helbror Elvis ter Putte og set udefra sprang han overbevisende med masser af teknik og kapacitet. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen

At de ældre tophingste fortsat kan producere topspringende afkom vidnede et afkom efter For Pleasure/Cornet Obolensky om. Kat. 15 viste sikker springning med et kraftfuldt afsæt, ligesom den hollandske tophingst Kannan e. Voltaire/Nimmerdor igen var repræsenteret af to velspringende sønner, hvor især den ene sprang med et vældigt kraftoverskud.

Onsdag afgøres kåringen, idet hingstene mønstres for kåringskommission og publikum, hvorefter de bedste får prædikatet "præmiehingst" og de allerbedste samles i det, de i Westfalen kalder "endring" eller slutring, og det er blandt disse hingste at fløjene skal findes i dressur og springning. 

Listen over samtlige kårede hingste kan ses HER

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen