Fremragende start for Danmark

28-06-2023 21:39

CHIO Aachen: Det blev til tysk sejr i dagens CDI4* Grand Prix, men de tre danske ryttere som var til start i klassen, pustede i den grad konkurrenterne i nakken. Udover en andenplads blev det også til personligt bedste resultat for Daniel Bachmann Andersen og Vayron 

Det var helt magisk at være dansker i Aachen sidste år, hvor både Cathrine Dufour og det danske dressurlandshold leverede historiske resultater. Der skal meget til at overgå det, men i dag sørgede de danske ryttere for at starte særdeles godt ud. 

23 ryttere mødtes i CDI4* Grand Prix og generelt var niveauet højt i klassen, hvor flere af dem som skal ride Nations Cup i morgen, var til start på en af deres andre heste. En af dem var tyske Frederic Wandres med Duke of Britain FRH e. Dimaggio 2/Rubinstein, som i øjeblikket rider den ene toplacering hjem efter den anden. Den røde vallak gik som altid en stabil tur med Frederic i sadlen og vandt klassen med 76,93%.

Den dobbelte verdensmester, Charlotte Fry, har ladet Glamourdale blive hjemme og var i stedet til start på Lars van de Hoenderheide e. Negro/Layout. Vallakken mangler stadig lidt power i piaff, men havde til gengæld store og gennemsprungende changementer. Med 75,19% blev det til en andenplads for ekvipagen.

I april måned havde Daniel Bachmann Andersen et særdeles succesfuldt stævne i Hagen på Vayron e. Vitalis/P.B. Gloster. Den stime fortsatte i dag, hvor Daniel og den 12-årige Westphaler-vallak havde en rigtig god tur med flere highlights. Det er tydeligt at den store vallak stadig gemmer på en masse kvalitet og at Daniel på et tidspunkt kommer til at kunne give meget mere power. I to'er changementerne indløb der lidt fejl og det kostede i sidste ende dyrt, da Daniel og Vayron opnåede 75,13% - blot et mulehår efter Charlotte Fry blev det til en tredjeplads, som Daniel var rigtig godt tilfreds med.

Den bølge af succes som Nanna Skodborg Merrald i øjeblikket rider på fortsatte i dag, da hun og den 15-årige avlshingst Blue Hors Don Olymbrio e. Jazz/ Ferro havde en super travtur, hvor de inden skridtprogrammet lå på over 77%. Desværre indløb der lidt fej i zig-zag traversen samt i etter changementerne og derfor endte de på en flot sjetteplads med 74,21%

Andreas Helgstrand og den 9-årige guldmedaljehoppe Queenparks Wendy e. Sezuan/ Blue Hors Soprano (opdr. Kurt Gosmer) startede fremragende ud, men hoppen blev lidt spændt og tøvende i piaff-turen og samlet endte de på en 10. plads med 71,71%.

Klassens resultat.

Stævnet start - og resultatlister. 

Copyright Ridehesten.com
Danskfødte Fie Christine Skarsø og Imperador Dos Cedro havde en flot tur i dag, som gjorde at de endte som nummer ni. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen

 

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen