Freese: Vi sigter efter OL i Paris

08-05-2023 13:43

Annika Knudsen Lorentsen

Norske Isabel Freese rider den danskejede hingst Total Hope OLD, og målet for sæsonen er at ride EM i Riesenbeck og forhåbentlig opnå en kvalifikation til OL i Paris

Copyright Ridehesten.com
Isabel Freese med Total Hope OLD. Foto: LLfoto

I weekenden beviste Isabel Freese og hingsten Total Hope OLD e. Totilas/Blue Hors Don Schufro endnu engang, at de er en superekvipage, da de vandt både Grand Prix og Grand Prix Freestyle ved det internationale stævne i Redefin, Tyskland. 

Hingsten er ejet af danske Lone Bøegh Henriksen fra HP Horses og tyske Paul Schockemöhle i fællesskab, og mens hingsten passer sit arbejde som avlshingst hos Schockemöhle, imponerer han samtidig under norske Isabel Freese på de internationale konkurrencebaner. 

– Det er en balancegang, når han har to kasketter på og også skal passe sit arbejde i avlen, men jeg synes, at han gør det virkelig godt og tager det rigtig fint, fortæller Freese og fortsætter: 

– Jeg prøver at spare ham lidt i træningen i bedækningssæsonen og så på den måde finde en mellemvej. Jeg er meget tilfreds med ham. Han har det hele, han klarer sit dobbeltarbejde og han er vældig flink at have med. 

Copyright Ridehesten.com
Isabel Freese med Total Hope OLD. Foto: LLfoto

Målet er OL i Paris
Sidste år repræsenterede den norsk/dansk/tyske ekvipage Norge ved VM i Herning, og nu arbejder de videre mod EM i Riesenbeck og efterfølgende en mulig kvalifikation til OL i Paris. 

– Han arbejder godt under mig, det er en vanskelig kür, men han bliver bedre og bedre hver gang. Lige nu er målet EM, og så vil vi prøve at kvalificere os til OL i Paris. Her gælder det om at samle point til ranglisten, så vi kan komme med individuelt, hvis Norge ikke kvalificerer et hold. Det bliver nok vanskeligt at kvalificere et hold, så vi må prøve at gå efter en individuel plads, og det skal vi til at have lagt en plan for at opnå, forklarer Isabel Freese. 

Küren ved stævnet i Redefin blev belønnet med en score på 78,775 procent og dermed opnåede de deres personligt bedste resultat i international kür. Se video af ekvipagens kür nedenfor fra HP Horses Youtube-kanal.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen