Frandsbjerg investerer i Disney Z

14-06-2023 14:02

Annika Knudsen Lorentsen

Den talentfulde 7-årige Disney Z, der er aktuel under Martin Dinesen Neergaard, har fået en medejer, idet, at Frandbjerg Horses har købt sig ind i skimlen, der tidligere udelukkende var ejet af Bækgaarden

Copyright Ridehesten.com
Martin Dinesen Neergaard med Disney Z. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Frandsbjerg Horses ved familien Ladefoged Rasmussen har tidligere investeret i heste for at fremme den danske springsport, og det er netop sket igen, da de har valgt at købe sig ind i den 7-årige Disney Z e. Dimitri Z/ Numero Uno (opdr. Bækgaarden Youngster A/S), som indtil nu har været ejet af avlerne fra Bækgaarden

Det nye fælles ejerskab betyder, at den talentfulde skimmel, kan blive på danske hænder længere frem i tiden. Lige nu er Disney Z aktuel under Martin Dinesen Neergaard, som har redet ham op til 145 cm. Senest blev denne ekvipage placeret som nr. 2 i unghestefinalen i St. Gallen, og det er blot en ud af flere gode præstationer på højt niveau fra ekvipagen. 

– Det gælder om at have et godt samarbejde hele vejen rundt, hvis dansk springsport skal fortsætte fremad. Der er stor efterspørgsel på talentfulde heste i alderen fra fem til otte år fra udlandet, og for at beholde nogle af dem i Danmark, kræver det samarbejde mellem ejere, ryttere, investorer mfl., og så kræver det en åben dialog. Det vil vi og Bækgaarden gerne bidrage til, og vi har begge andre lignende samarbejder med fifty-fifty ejerskab af heste, forklarer Søren Rasmussen fra Frandsbjerg Horses. 

I et opslag på Facebook skriver Bækgaarden blandt andet: "Bækgaarden og Frandsbjerg Horses deler en vision om at sikre hestemateriale til dansk elitespringsport og den yngre generation af talentfulde ryttere. Vi glæder os til samarbejdet med familien Ladefoged Rasmussen og til Disneys videre udvikling."

Se hele opslaget nedenfor.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen