Fra skovturshest til de internationale dressurbaner

16-12-2018 07:30

Findus B. har sammen med sin rytter Caroline Palsgaard bevist, at tro kan flytte bjerge. Tro kombineret med hårdt arbejde, tålmodighed og kærlighed har medvirket til, at ekvipagen nu har fundet vej til de internationale dressurbaner, efter Findus var kasseret som konkurrencehest

Copyright Ridehesten.com
Caroline og Findus B har sammen fundet vej fra skovture til de internationale dressurbaner. Det sidste år er det blevet til deltagelse i Almased Dressage Amateurs Tour med bl.a. en tredjeplads under afdelinge i Luxemburg og deltagelse i Bundgaard Byg Cup-finalen i både 2017 og 2018. Det har givet erfaring og ikke mindst troen på, at Findus kan mere, end nogen turde håbe på efter hans skade. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den tidligere fløjhingst i Dansk Oldenborg Avl Findus B. startede en flot stævnekarriere med Betina Jæger, og det blev til fire succesfulde år for ekvipagen med placeringer og sejre op til Prix St. Georges og Intermediare I, indtil en skade stoppede Findus' karriere på dressurbanerne. Han blev undersøgt af flere fagpersoner, men ingen kunne forklare årsagen, og flere gange blev han forsøgt genoptrænet uden held.

En helt speciel hest
Findus B. e. Figaro/Tiberias kom til verden hos Helle K. Svennesen i 2005, som et af de første føl i det indkrydsningsforsøg Dansk Oldenborg Avl lavede med forædling med anglonormanner. Halvandet år gammel flyttede Findus ind på Støvring Hingste-Depot hos Irene Braun og Niels Grøndahl. I 2008 blev han fløjhingst i Dansk Oldenborg Avl, og for første gang fik Dansk Oldenborg Avl en hingst med det berømte Furioso xx-blod. Han beviste allerede sit værd, da han var far til årets bedste forædlede hingsteføl i 2010, og i 2013 dukkede hans navn op som far til årets bedste 2-års hoppe samt årets fløjhingst i Dansk Oldenborg Avl.
Dressurkarrieren kørte på højtryk, da en uforklarlig skade satte en stopper for Findus. Han kom hjem til Støvring Hingste Depot, og den lyse fremtid som konkurrencehest var nu ikke så lys længere. I mellemtiden var Findus blevet kastreret, da han var lidt for dameglad til stævnerne, og derfor var der stor tvivl om, hvad der skulle blive af den store hest.
Caroline Palsgaard ønskede sig en god læremester og havde haft et godt øje til Findus i længere tid. Hun havde før kontaktet Niels Grøndahl i håb om at måtte låne hesten, men måtte skuffes, da hesten skulle sælges. Men den store, flotte hest blev ved med at rumstere i Carolines hoved, så da hun erfarede, at Findus ikke var blevet solgt pga. sin skadeshistorik, sprang hun til og sagde, at hun ville låne ham som skovturshest.

Læs hele historien om Caroline og Findus' vej til de internationale konkurrencebaner i denne måneds nummer af magasinet Ridehesten.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner