Kødskandale øger interesse for hestekød

18-02-2013 11:18

Maja Golles

Skandalen om hestekød i lasagne fra Findus har startet en kæmpe medieomtale i hele Europa. Flere at landets slagtere oplever, at danskerne via omtalen har fået øjnene mere op for at anvende kødet i deres egen madlavning

Copyright Ridehesten.com
Flere danskere har efter den store fokus på hestekød fået mod på selv at bruge kødet i madlavningen - bl.a. kan den hakkede hestekød bruges som bøf i en burger.

De seneste ugers massive omtale af skandalen om færdiglasagne fra Findus indeholdende hestekød, hvor det ellers er proklameret at være oksekød, har fået danskerne til at interessere sig for hestekød. Interessen for kødet og og for at indhente inspiration til nye menuer af det i hjemmet har indet mindre end fungeret som et stort reklamefremstød for hestekød herhjemme. Flere steder er danskerne blevet budt på smagsprøver ude på gaderne, og ikke mindst de billige priser på kødet har fået flere til selv at prøve kræfter med at bruge hestekød i madlavningen. Det er en tendens, som flere af landets slagtere tydeligt kan mærke og ifølge køkkenlærer på Skårupskolen, Ivan Kruse Jensen, er der god grund til at vise hestekødet interesse.

Hestekød er kendetegnet ved et lavt indhold af fedt, masser af proteiner og kød med tætte fibre, oplyser han. Dertil kommer at 3 kg inderlår kan erhverves for den nette sum af blot 70 kr., så prisen kan i høj grad konkurrere med oksekødet. Hestekødet kan i øvrigt anvendes både som hakket kød og som steg, oplyser Ivan til nyhederne.tv2.dk.

Intet tyder på at omtalen af hestekødet er forbi i medierne, for på det seneste er der blevet fundet hestekød ikke blot i Findus-lasagnen, men også i andre færdigretter. Fødevaremyndighederne forsøger sig med skærpet kontrol, for forbrugerne skal naturligvis have den vare, som de tror, de køber.

En fordel ved et eventuelt øget forbrug af hestekød herhjemme vil kunne betyde, at flere af vores heste, der sendes på lange transporter sydpå til slagtning, kan slagtes herhjemme - og dermed skånes for den lange sidste rejse.

Klik her og få opskrifter hos nyhederne.tv2.dk. til diverse retter med hestekød, bl.a. hesteburger.

 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner