Første indlæg fra Ridehestens nye avler-blogger

18-12-2020 18:54

Lone Rytter

Jeg må indrømme, at jeg blev lidt overrasket, da Ridehesten spurgte, om jeg havde lyst til at blogge. Altså ikke fordi, at lysten manglede, men fordi jeg ærlig talt var noget i tvivl om, hvad jeg kan bidrage med – og om der overhovedet er nogle, der gider læse om en lille sønderjysk amatøravler?

Copyright Ridehesten.com
De unge hopper tager imod staldens nye beboer, Blixen. Foto: Privat.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Men måske er det netop det, at jeg er en glad amatør, der gør, at det alligevel kan være relevant for andre at høre om mit liv med hestene. For selvom der findes rigtig mange proffer i hesteverdenen, så er vi trods alt nok flest amatører – både når det gælder avlere og ryttere.

Her på bloggen vil jeg fortælle stort og småt om mine heste og mig selv. Jeg lover, at det bliver uden filter og ganske ærligt. Og der vil selvfølgelig komme masser af indlæg om al den glæde, som hestene bringer. Men jeg vil også fortælle om de mere sure dage og bekymringer, for det følger også med, når man har hest (tror jeg alle er enige med mig om).

Lige nu sker der ikke det helt vilde på hestefronten. Og dog. Når man har hest, så sker der jo hele tiden noget. Jeg synes i hvert fald, jeg har travlt med hver dag at muge ud, fodre, lukke ud, lukke ind, fodre igen osv. …

Nå ja, og så har jeg stillet min ene hest Fe (San Amour/Bellissimo M) på rideskole, fordi den ikke kom i fol i år. Det betyder, at jeg er begyndt at ride lidt igen, og jeg skal da love for, at det kan mærkes. Jeg ved ikke, om det er mig eller hesten, der er mest stiv.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Fe er i grunden købt til avl, men hun er desværre kompliceret at ifole. Hun fik sidste år et dejligt hoppeføl efter Janeiro Platinum (Kærvangs Felippa), som vandt følskuet på Vilhelmsborg. Felippa var dog født så sent på året, at jeg ikke prøvede at ifole Fe igen og i stedet ventede til i år. Det er desværre heller ikke lykkedes i år, selvom jeg prøvede hele sæsonen og med flere forskellige hingste. Indtil videre er planen, at jeg prøver igen til foråret og lykkes det heller ikke denne gang, så må jeg overveje, hvilken karriere Fe så skal have.

Hjemme i stalden har jeg tre unghopper og en nyindkøbt avlshoppe. Unghopperne er to 2-års hopper, Kærvangs Safran efter Bøgegårdens Santiago/Don Schufro/Primus AA og Kærvangs Saga efter Gørklintgårds Santos/Romanov/Don Schufro og så en 1-års hoppe, Kærvang Feline efter Blue Hors Farrell/Midt-West Ibi-Light/Don Schufro. De er alle fra samme hoppefamilie og stammer tilbage til min første avlshoppe efter Blue Hors Don Schufro.

Min nye avlshoppe hedder Blixen og er efter Bellissimo M/Don Schufro/Lauries Crusador xx, og jeg tænker allerede over, hvem hun skal ifoles med til foråret – og jeg plejer at vælge 5-10 hingste og skifte mening masser af gange, inden jeg lægger mig fast. Men det skal I nok komme til at høre mere om.

Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing