Første gang uden min far

17-09-2016 13:24

WBFSH/FEI's verdensmesterskaber for unge springheste - også kendt som UVM - så dagens lys tilbage i 1990'erne, skabt af Leon Melchior på Zangersheide. Hans datter Judy Ann Melchior viderefører det succesfulde koncept, der i årenes løb har affødt mange internationale stjerneheste

Copyright Ridehesten.com
Judy Ann Melchior - senior og junior - fotograferet i dag.

Med idéen om at føre avl og sport sammen etablerede Léon Melchior verdensmesterskaberne for unge springheste tilbage i 90’erne. Det årlige arrangement blev hurtigt en fælles platform for avlere, ryttere, hingsteholdere, hestehandlere og sponsorer og har løbende udviklet sig lige siden. Det har medvirket til at løfte springhesteavlen og sporten for ungheste til et højere niveau.

Copyright Ridehesten.com
Ratina Z stadion på Zangersheide.

- Dengang var det almindeligt for avlere at sælge deres føl til hestehandlere eller til hingsteholdere, og avlerne så man ikke til ridestævner. Det var de færreste konkurrenceryttere, der havde kontakt til avlerne, og det var således min fars idé med dette mesterskab at bringe alle sammen, fortæller Judy Ann Melchior.

Copyright Ridehesten.com
Judy Ann Melchior red WEG 2014 i Caen på As Cold As Ice Z, som også har gået unghesteklasserne på Zangersheide.

Det tiltalende koncept blev hurtigt iværksat også i dressur og military, og hvad der forekom revolutionerende for 25 år siden er blot almindelig praksis nus om dage. WBFSH/FEI's verdensmesterskaber for ungeheste har vist sig - for alle tre discipliner - at være et vigtigt springbræt til topsporten på internationalt niveau. Mange ikoner inden for springsporten har gået deres første internationale klasser på Zangersheide.

Copyright Ridehesten.com
Leon og Judy Ann Melchior ved UVM på Zangersheide i 2014.
Copyright Ridehesten.com

- I år er det første gang, vi organiserer stævnet uden dets grundlægger, min far, ved vores side. Han var en stor inspirator, direktøren og rytternes største fan. Vi savner ham men vil gøre os meget umage for også at gøre dette års verdensmesterskab til en helt særlig oplevelse, fastslår Judy Ann Melchior, der i dag er direktør for Zangersheide.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen