Svensk sejr - Laura blev nr. 34

25-09-2022 17:45

Annika Knudsen Lorentsen

Sidste finale ved årets verdensmesterskaber for unge heste i springning er afgjort. Sejren gik til svenske Rolf-Göran Bengtsson, mens danske Laura Baaring Kjærgaard sluttede som nr. 34

Copyright Ridehesten.com
Rolf-Göran Bengtsson med Caillan. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

40 ekvipager kæmpede her til eftermiddag om sejren i årets finale for 7-års heste ved FEI WBFSH Jumping World Breeding Championship for Young Horses. Det blev en spændende afgørelse, da otte ryttere mødtes i omspringningen om guldet. 

Her trak svenske Rolf-Göran Bengtsson det længste strå i sadlen på den velspringende Caillan e. Casall/ Carry. De red fejlfrit i tiden 38,92 sekunder, næsten tre sekunder hurtigere end nr. 2. 

Copyright Ridehesten.com
Christian Ahlmann med Dourkhan Hero Z. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

Andenpladsen gik til hjemmebanerytter, tyske Christian Ahlmann med hingsten Dourkhan Hero Z e. Don't Touch Tihi Hero/ Zandor. Tredjepladsen tog Olivier Philippaerts med Precious Dwerse Hagen e. Cornet Obolensky/ Casall. 

I 7-års finalen var der hele 25.000 EUR til vinderen, samt flotte ærespræmier, som blev overrakt af forskellige repræsentanter for arrangørteamet, sponsorer mm., herunder danske Jan Pedersen, som er formand for World Breeding Federation for Sport Horses. 

Copyright Ridehesten.com
Olivier Philippaerts med Precious Dwerse Hagen. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Laura eneste dansker i finalen
I 7-års finalen var Danmark repræsenteret med en dansk rytter, nemlig Laura Baaring Kjærgaard, som bor i Belgien, hvor hun arbejder for Jos Lansink. 

Hun red den velspringende Obora's Laura e. Luidam/ Non Stop, som har sprunget virkelig godt i de to indledende runder. Desværre virkede det ikke som om, at hoppen havde den samme energi i dag, og med sværhedsgraden hævet og 145 cm høje forhindringer, blev det til tre nedslag for ekvipagen. 

Copyright Ridehesten.com
Laura Baaring Kjærgaard med Obora's Laura. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

Laura sluttede som nr. 34 i finalen og ud af et felt på sammenlagt 190 ekvipager, der har været til start ved verdensmesterskabet for 7-års heste. 

UVM har været ganske vellykket for Danmark, som har haft ryttere i alle finaler. Karen Møller Rohde endte som nr. 15 i 5-års finalen med Fi Fi Ask e. Ci Ci Senjor Ask/ Favorit Ask (opdr. Stutteri Ask), og opnåede dermed det bedste danske resultat. Christian Svendgaard blev nr. 16 i 6-års finalen med den udenlandsk opdrættede Tannenberg Dree Boeken e. Otangelo/ Darco, som er ejet af danske Lars Fedder. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner