Forskningsprojekt om abort hos hopper

06-02-2019 10:11

I 2019 gennemføres en forskningsprojekt, hvor man undersøger årsagerne til abort hos hopper i Danmark. Her kan man gratis sende fosteret ind og få det undersøgt

Copyright Ridehesten.com

Med støtte fra Hesteafgiftsfonden gennemføres i 2019 et forskningsprojekt, der har til formål at undersøge årsagerne til abort hos hopper i Danmark. Dette er et område, hvor der er meget begrænset viden, og der eksisterer ikke et overblik over de tilstande, der giver abort hos hopper i Danmark.

I projektperioden tilbydes danske hesteejere en gratis undersøgelse af eventuelt aborterede fostre og deres efterbyrd (placenta). Undersøgelsen omfatter obduktion og undersøgelse for virus, herunder abortvirus. Fosterets væv undersøges desuden for sygdomsforandringer ved mikroskopi af vævssnit og på indikation foretages der bakteriologisk undersøgelse.

Såfremt ejere ønsker et aborteret føl undersøgt, bedes de kontakte deres dyrlæge mhp at aftale indsendelse. Resultaterne af de foretagne undersøgelser meddeles løbende via ejers dyrlæge.  

Aborterede fostre og deres efterbyrd sendes til:
Sektion for Reproduktion og Obstetrik
Institut for Klinisk Veterinærmedicin
Højbakkegård Alle 5A
2630 Taastrup
Kontaktmail : Jager@sund.ku.dk

Ejere er velkomne til selv at aflevere aborterede fostre på ovennævnte adresse. Uden for normal arbejdstid kan aborterede fostre afleveres på Universitetshospitalet for Store Husdyr, Agrovej 8, 2630 Taastrup. Dette skal aftales i hvert enkelt tilfælde.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen