Foreløbigt to medaljer ved PL til DV-heste

05-09-2024 16:37

PL i Paris er kommet flot fra start med individuelt sølv til Katrine Kristensen og to danske finalepladser i kür samt bronze til en DV-hoppe

Copyright Ridehesten.com
Sølv til Katrine Kristensen og DV-hesten Gørklintgårds Quater. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

De paralympiske lege er i fuld gang i Paris. Her har de tre danske ekvipager alle været i ilden, hvor de leverede virkelig flotte præstationer. Katrine Kristensen og Gørklintgårds Quater e. Quaterback/ Blue Hors Don Schufro (opdr. Jørgen Ravn) brillerede i tirsdags ved at vinde en sølvmedalje i grad II, hvortil Katrine sagde: 

– Det er så stort det her. Jeg er så glad, beæret og stolt. Jeg er stolt af Quater, jeg er stolt af mig selv, men jeg er allermest stolt af hele mit team og alle de mennesker, der har været med til at få det hele til at lade sig gøre. Det er slet ikke til at forstå

Udover Katrines flotte præstation, sikrede Karla Dyhm Junge på Miss Daisy e. De Noir/ Blue Hors Future Cup (opdr. Marianne Brinck Stengaard) en individuel finaleplads som sjettebedste rytter i grad III-klassen. Dermed skal hun og Daisy altså på banen igen i den individuelle finale, der rides i kür på lørdag. Pia Wulff Jelstrup og den 10-årige DV-hoppe Zafia e. Blue Hors Zee Me Blue/ Caretino (opdr. Gitte Elkjær Kjeldsen) red til 68,861% og en 9. plads i grad IV-klassen. Og dermed nåede hun lige netop ikke ind i den individuelle finale. 

Copyright Ridehesten.com
Karla Dyhm Junge og Miss Daisy er videre til din individuelle finale. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

Holdkonkurrencen rides fredag, men Tobias Thorning Jørgensen og Jolene Hill e. Blue Hors Schufro Hit/ Windsor (opdr. Hanne Andreasen) har desværre ikke har kunnet starte grundet transportsyge hos DV-hoppen, og dermed er det altså Pia Wulff Jelstrup, Karla Dyhm Junge og Katrine Kristensen, som skal kæmpe for en dansk holdmedalje på fredag.

Det er også blevet til en bronzemedalje til DV-hoppen LJT Egebjerggaards Samoa e. Blue Hors St. Schufro/Gribaldi opdr. Anders Green Hansen. Hoppen rides af den erfarne britiske pararytter Sophie Wells i grad V. – Hun var så modig, da hun blev redet ind på arenaen. Hun har virkelig overrasket mig hele ugen, hun har været fantastisk i træningen. Hoppen er blot 8 år, og som Sophie fortæller: – Jeg ”holdt hende i hånden” gennem hele vores test, og hun lyttede til mig. Jeg kan ikke være mere stolt af hende for den reaktion.

I grad I gik britiske Mari Durward-Akhurst videre til den individuelle finale efter en 6. plads på DV-hoppen Athene Lindebjerg e. Gribaldi/Diamant opdrættet af Ulla og Kristian Bech.

Copyright Ridehesten.com
Sophie Wells og DV-hoppen LJT Egebjerggaards Samoa. Foto: FEI/ Liz Gregg.

Start- og resultatlister. 

/ Dansk Varmblod. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner