Flotte point til 5-års hestene

24-09-2023 15:22

Trods et smalt felt leverede de 5-årige heste i dag flotte resultater på Heslegård Sportsrideklub til mellemrunden i championaterne

Bianca Lumn Hvolbøll og CS Nabiha vandt 5-års klassen i dag ved mellemrunden i Heslegård Sportsrideklub. Foto: Ridehesten.com/Juliemaja Søndergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

I denne weekend fandt Pavo og Dansk Ride Forbunds championatsmellemrunde i dressur sted i henholdsvis Grindsted Rideklub og Heslegård Sportsrideklub.

I år blev der kun afholdt mellemrunde for 4-, 5- og 7-års heste, da mellemrunden for de 6-årige heste er aflyst. Det skyldes, at der i finalen er plads til 18 6-års heste, men på tværs af de to klubber var der kun 17 tilmeldte i 6-års championatsklassen. De 17 deltagere er dermed direkte videre til championatsfinalen, der afvikles på Blue Hors d. 11.-15.oktober.

På Heslegård Sportsrideklub red de sidste unge dressurheste i dag på banen til Pavo og DRF’s mellemrunde i øst. Det var de 5-årige heste der skulle i ringen i dag, da klasserne for 4-årige og de 7-årige heste blev afviklet i går. Der var dog tale om et smalt felt, da klassen kun bestod af fem ekvipager. Klassen for de 5-årige heste blev afviklet i LA3.

Det blev Bianca Lumn Hvolbøll og CS Nabiha e. Quaterhit/ Dream Boy (opdr. Christian Springborg), der løb med sejren i klassen. Ekvipagen scorede 8,5 for trav, 8,0 for skridt, 8,7 for galop, 8,8 for ridelighed og 8,7 for kapacitet, hvilket gav en samlet score på 85,400%.  Placeret som nr. 2 blev Ida Hofman-Bang og Gudeaux e. Ferdeaux/ De Noir (opdr. Bente Michaelsen) med en samlet score på 81,000%. Ekvipagen fik 8,2 for trav, 7,7 for skridt, 8,5 for galop, 7,8 for ridelighed og 8,3 for kapacitet.

I går blev 33 ekvipager bedømt i 5-års klassen ved mellemrunden i Grindsted Rideklub. Her blev det Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Bonsai e. Blue Hors Baron/ Royal Classic, der vandt klassen med et samlet resultat på hele 99,000%. Dog fulgte flere ekvipager trop med meget høje scores i 5-års klassen, hvor hele fire ryttere red til over 90% i samlet score. Læs mere om mellemrunden i Grindsted her.

De 18 bedst placerede 5-års heste på tværs af de to afviklede mellemrunder er nu kvalificeret til finalen på Blue Hors, hvor der i alt vil være 24 hest til start i 5-års klassen, da vinderne af de seks kvalifikationsrunder er direkte kvalificeret til finalen.