Flotte kür-ridt på Blue Hors

19-03-2023 15:18

Annika Knudsen Lorentsen

Det internationale paradressurstævne hos Blue Hors sluttede med flere flotte kürprogrammer i de fem paragrader, som har været til start ved stævnet. Dagens topscorer var Tobias Thorning Jørgensen, som red til hele 84,834 procent i sadlen på Jolene Hill

Copyright Ridehesten.com
Fra præmieoverrækkelse i grad III. Her ses blandt andet (fv.) den tyske dommer Marco Orsini, Tobias Thorning Jørgensen og Karla Dyhm-Junge. Foto: Henrik Jørgensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Blue Hors har i weekenden dannet en flot ramme om et internationalt paradressurstævne, hvor flere af de europæiske topryttere var til start, herunder en stor del af de danske pararyttere. 

Dagen i dag bød på kür, og de første i aktion var grad IV rytterne. Her sikrede svenske Louise Etzner Jakobsson sig endnu en sejr, da hun blev belønnet med 76,142 procent for sit ridt. Andenpladsen i klassen blev dansk, og gik til Pia Wulff Jelstrup med Zafia e. Blue Hors Zee Me Blue/ Caretino (opdr. Gitte Elkjær Kjeldsen), mens tyske Noah Kuhlmann tog tredjepladsen. 

I grad V blev det tyske Regine Mispelkamp der sikrede sig sejren, men det blev danske ryttere på både anden- og tredjepladsen. Andenpladsen tog Line Thorning Jørgensen med Hoejgaardens Zackzimo DWB e. Blue Hors Zack/ Blue Hors Don Schufro (opdr. Stutteri Hoejgaardens Heste). Tredjepladsen gik til Nicole Johnsen med Moromax e. Occacio/ Schampus (opdr. Steffen Madsen). 

I grad I var der tre ekvipager til start, og bedst af dem var i dag norske Jens Lasse Dokkan med Aladdin e. Akinos/ May Scherif (opdr. Rosa Nielsen), men der i grad II blot var en enkelt rytter til start. Tyske Heidemarie Dresing, som i dag opnåede flotte 77,267 procent. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Tobias Thorning Jørgensen i sin egen liga
Grad III bød igen i dag på særdeles flotte præstationer fra to danske ryttere, som besatte de to bedste placeringer i dagens kür. 

Sejren gik ikke så overraskende til Tobias Thorning Jørgensen med Jolene Hill e. Blue Hors Schufro Hit/ Windsor (opdr. Hanne Andreasen), som i dag opnåede 84,834 procent. Sammen red de på banen som stævnets sidste ekvipage, og startede deres kür program til tonerne fra Dolly Partons "Jolene", mens de sluttede med en travøgning til "The Danish Way To Rock" af Nephew. 

Den danske ekvipage opnåede flere 10-taller, og den tyske dommer ved C, Marco Orsini, belønnede dem endda med hele tre af slagsen, og dermed understregede den danske VM og OL-guldvinderekvipage, at de kan noget ganske særligt sammen. 

Andenpladsen gik til Karla Dyhm-Junge med Miss Daisy e. de Noir 3/ Blue Hors Future Cup (opdr. Marianne Brinck Stengaard), som opnåede flotte 78,189 procent. 

Alle resultater. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen