Det endelige DM-felt er klar

26-05-2022 20:36

Der har nu været sidste tilmelding til DM for senior og paradressur samt DRF-mesterskab for U25, så nu kendes det endelige DM-felt for alle kategorier. Hos seniorrytterne er hele 32 ekvipager klar og listen byder på både nye og kendte ansigter 

Copyright Ridehesten.com
Anna Zibrandtsen og Quel Filou Old. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Som vi her på Ridehesten forleden skrev, så er der lagt op til tårnhøjt niveau ved DM i dressur, når det afvikles hos Helgstrand Event den 1. – 5. juni. I går var sidste frist for at tilmelde rettidigt til stævnet, som byder på DM for senior & paradressur samt DRF-mesterskab for U25 og 2. kvalifikation af Bundgaard X Trolle Cup.

Det betyder at startfeltet nu er endeligt klar - selvfølgelig med forbehold for efteranmeldinger og frafald. Som det fremgik i nyheden forleden, som man kan læse her, så kommer den forsvarende danmarksmester, Cathrine Dufour, til start på den 11-årige vallak Vamos Amigos e. Vitalis/Blue Hors Hotline. Det bliver til et gensyn med Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Zack e. Rousseau/ Jazz, mens Nanna nu også har valgt at tage den 10-årige Zack-søn, Blue Hors Zirrus med. 

Det bliver en ren debut når Anne-Mette Strandby Hansen fra Helgstrand Dressage skal debutere ved sit første DM for senior og samtidig giver elite- og guldmedaljehingsten, Hesselhøj Donkey Boy e. ERA Dancing Hit/ Milan (opdr. Dorthe og Hans Jørgen Hoeck), DM-debut. 

Det bliver også første gang at Anna Zibrandtsen skal ride DM på 11-årige Quel Filou Old e. Quaterback/Stedinger, som hun blot har redet to Grand Prix-klasser på, den ene ved landsstævnet i Frederiksværk hvor de vandt med knap 73%.

Startfeltet er generelt en god blanding af nye og gamle ansigter, hvor 11 ud af de  32 tilmeldte rytterne har debut ved DM for seniorer, mens fire ryttere kommer til start på hjemmeavede heste. Det bliver aldeles spændende at se hvordan det hele tager sig ud i næste weekend, hvor der rides Grand Prix om lørdagen og Grand Prix Kür om søndagen. 

Se stævnets foreløbige startlister. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen