Flot og lærerigt EM for Mia og Caroline

25-08-2024 20:46

De to danske militaryryttere, Mia Rejnholdt Carøe og Caroline Larsen, har netop gennemført dette års europamesterskab i militray for junior- og ungryttere. Til trods for nogle fejl hist og her, har stævnet været lærerigt og oplevelsen stor

Copyright Ridehesten.com
Det blev ikke til medalje for de unge danske ryttere, men erfaring og en stor oplevelse. Foto: Ridehesten.com/ Maria Lerche Mortensen.
Nyheden fortsætter efter annoncen

I denne weekend, fra den 21.-25. august, har europamesterskaberne i military for junior- og ungryttere løbet af stablen i Strzegom, Polen. Her har Danmark haft én repræsentant med i hver kategori. Desværre blev det ikke til medaljer denne gang, men derimod læring, erfaring og en stor oplevelse rigere. 

Et stærkt startfelt med 73 juniorryttere og 58 ungryttere var i denne uge draget til Polen for at dyste om titlen som europamester i military. Danmark havde sendt juniorrytter Mia Rejnholdt Carøe afsted med Holy's Bally, mens Caroline Larsen og Allerupgaards Fantastique repræsenterede ungrytterne. 

Torsdag blev konkurrencen skudt i gang, og her gjaldt det dressuren. Her var Mia Rejnholdt Carøe en smule uheldig, da Holy's Bally desværre blev bange for noget under programmet, der kostede dyrt. Derfor endte parret med 37,1 strafpoint i dressuren, altså hvad der svarer til 62,9%. Ligeledes var Caroline Larsen på banen for at ride sit program. Caroline og Allerupgaards Fantastique havde en god tur på dressurbanen og fik 29,6 strafpoint, hvilket svarer til 70,4%. 

Copyright Ridehesten.com
Mia Rejnholdt Carøe og Holy's Bally. Foto: Ridehesten.com/ Maria Lerche Mortensen.

Lørdag var det tid til, at begge danskere skulle i terrænet. Caroline havde en fejlfri tur i terrænet med 4,8 tidsfejl, hvilket placerede hende på en foreløbig 15. plads efter dressuren og terrænet. Det så lovende ud for den talentfulde ekvipage. Mia var også i terrænet lørdag. Desværre blev det til 20 fejl på forhindringerne og 2,4 tidsfejl for parret, hvilket vil sige, at de sluttede med 22,4 fejl fra terrænet og blev dermed placeret som foreløbig nummer 41 efter terrænet og dressuren. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Som bekendt kan alt ske i military, og søndag var det tid til, at hestene skulle igennem deres andet vettjek for at sikre, at alt var i orden efter terrænet. Heldigvis fløj begge danske heste lige igennem, og det betød, at danskerne skulle gøre sig klar til springning senere på dagen. Først ud var Mia, der desværre havde to bomme i dagens springning. Det betød, at hun endte på en flot 38. plads til sit allerførste europamesterskab i et stærkt felt med 73 ekvipager. 

Copyright Ridehesten.com
Caroline Larsen og Allerupgaards Fantastique. Foto: Ridehesten.com/ Maria Lerche Mortensen.

Caroline var sidste dansker på springbanen, og desværre havde også hun to bomme nede i dag. Det betød, at hun blev skubbet ned fra sin 15. plads til en samlet 19. plads til dette års EM ud af et stærkt felt på 58 ekvipager. Det var ikke Carolines første EM, men dog første EM som ungrytter, så fremtiden tegner altså godt for begge de unge danskere. 

Se stævnets resultatlister her. 

 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner