Flot dansk resultat i Holland

23-07-2024 12:03

Militaryrytter Casper Rasmussen var i den forgangne uge draget til Emmeloord i Holland for at ride et internationalt CCI3*-S militarystævne. Her formåede danskeren at levere et yderst imponerende resultat

Copyright Ridehesten.com
Casper Rasmussen og Chaccadee. Foto: Ridehesten.com/ Maria Lerche Mortensen.

Imens de unge dressur- og springryttere i sidste uge dystede om europamesterskabet, pararytterne red deres sidste udtagelsesstævne inden PL i Deurne og voltigørerne var til start ved både EM og VM, havde danske Casper Rasmussen læsset to heste og draget til Emmeloord i Holland for at starte CCI3*-S militarystævne. 

Fredag den 19. juli skulle Casper og den 9-årige hoppe Chaccadee e. Bøgegaardens Chacco Lido/ Landjonker ud i dressuren lige over middag. Her opnåede parret 66,30%, hvilket ville sige, at de gik ind til lørdagens springning med en straf på 33,7 og en foreløbig placering som nummer 12. Springningen startede lørdag aften, og Casper og Chaccadee skulle på banen som nummer 27. Her red parret fejlfrit i en hurtig tid, og lagde sig derfor rigtig lunt i svinget som foreløbig nummer fem til søndagens terræn. 

Copyright Ridehesten.com
Casper og Chaccadee leverede flotte runder i både dressur, springning og terrænet. Foto: Ridehesten.com/ Maria Lerche Mortensen.

Da det søndag sidst på eftermiddagen blev tid til terrænet, lå Casper og Chaccadee til en flot placering efter de to foregående dages konkurrence. Parret skulle i terrænet som en af de sidste ryttere, så spændingen blev holdt til det sidste. Casper og Chaccadee klarede sig igennem terrænet fejlfri, med 6,4 tidsfejl. Efter en vellykket tur i terrænet lå det altså klart, at Casper og Chaccadee samlet blev nummer to med 40,1 fejl totalt i det hårde felt af 37 ryttere. Vinderen blev italienske Paolo Mario De Simone på hesten Chivas du Loir, der sluttede med i alt 38,5 fejl efter de tre dages konkurrence. 

Udover Chaccadee, havde Casper Rasmussen også den bare 6-årige hest Allerupgaards Benito e. Favorit Ask/ Balou Du Rouet med, som startede CCI1*-intro. Parret red dressuren til 63,80%, en fejlfri springning og en fejlfri tur i terrænet, og endte på en samlet 17. plads ud af 37 deltagere. 

Copyright Ridehesten.com
Casper Rasmussen havde også 6-årige Atterupgaards Benito med. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Bojsen.

Se stævnets resultatlister her. 

 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen