Fjerdeplads til dressurponyerne

20-07-2007 23:45

Thomas Bisgaard

Dagens EM konkurrencer for ponyer stod i holdenes tegn. Det bedste land i dressur og springning skulle findes. Der var forhåbninger om en dansk medalje i dressur, og det var tæt på… 0,63% skilte de fire danske dressurryttere fra bronzemedaljen, men måtte altså nøjes med den utaknemmelige 4. plads – i øvrigt ligesom juniorerne og ungrytterne for 2 uger siden. Tyskerne vandt for 18. gang i træk, EM guld i ponydressur for hold. Holland fik sølv og Storbritannien snuppede altså lige bronzemedaljen foran de danske piger. I det individuelle resultat var Cathrine Dufour og Moonlight bedst på en 7. plads. Nanna Merrald Skodborg og Centrum blev nr. 9, mens Sofie Buch og Sofie Seeman sluttede på henholdsvis 20. og 26. pladsen. Tyskerne ligger tungt på de fire første pladser, fulgt af to hollændere. Cathrine og Nanna er begge kvalificeret til EM finalen på søndag.

På springbanen skulle nationskonkurrencen også afgøres, samtidig med den 2. individuelle kvalifikation. Med sammenlagt fire fejl blev Mie Daugaard Reimer og Edenside Sunshine Danmarks klart bedste, og fik også en samlet andenplads i dagens konkurrence – kun overgået af den helt fejlfrie englænder, James Smith. Holdet, der foruden Mie Daugaard Reimer, bestod af Alexandra E. Sisseck (14 fejl), Isabel Jasmin Kristoffersen (11+(18) fejl) og Josephine Toftdal Bagge ((21)+13 fejl) sluttede med i alt 42 fejl på en 6. plads – én plads bedre en tyskerne. Nationskonkurrencen blev vundet af Storbritannien foran Holland og Irland.