Fiorina Ask var suverænt bedst

06-05-2024 14:38

Til DM-stævnet på Stutteri Ask i den forgangne weekend, blev der afholdt Youngster-tour for 5-,6- og 7-års heste. Her var den 6-årige hoppe Fiorina Ask suverænt bedst med Karen Møller Rohde i sadlen

Copyright Ridehesten.com
Karen Møller Rohde og Fiorina Ask var suverænt bedst i lørdagens Youngster-tour til DM-stævnet på Stutteri Ask. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø Olsen.

Da finalen for Højgård Hestehospital Youngster-tour blev afholdt på Stutteri Ask i lørdags til weekendens DM-stævne, var der ingen, der kunne slå Karen Møller Rohde og Fiorina Ask e. Dominator 2000 Z/ Carthago (opdr. Stutteri Ask A/S). Med en meget flot og fejlfri runde, vandt de nemlig klassen med en lynhurtig tid, nemlig 32,76 sekunder i anden fase. 

Den 6-årige hoppe, Fiorina Ask, satte ikke en hov forkert, da hende og Karen Møller Rohde sikkert og meget hurtigt passerede målstregen efter en fejlfri runde i 125cm til Højgård Hestehospital Youngster-tour. Med den fejlfrie runde og meget hurtige tid, lagde de et solidt pres på resten af feltet, hvis de skulle gøre sig forhåbninger om at slå ekvipagen. 

Stine Cassøe Jakobsen og 6-årige Feldborgs Cantalina e. Cantolar/ Cabachon (opdr. Arne Feldborg Johannesen), der ligeledes har haft et suverænt stævne med to førstepladser og to andenpladser, gjorde et solidt forsøg på at slå Karen og Fiorina Ask. Selvom Stina og Feldbors Cantalina gjorde alt de kunne, var det ikke nok til at slå Karen og Fiorina Ask, og de måtte indtage andenpladsen med en meget flot og fejlfri runde i tiden 34,34 sekunder i anden fase. 

Copyright Ridehesten.com
Stine Cassøe Jakobsen og Feldborgs Cantalina gjorde et ihærdigt forsøg, men endte på en flot andenplads. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Bjørg Bojsen.

På tredjepladsen var ligeledes en af 6-års hestene at finde. Nemlig DJ Chantell e. Comme IL Faut Plus/ Cape Town (opdr. Marlene og John Papsø) med Cecilie Aarslev Papsø i sadlen. Parret red ligeledes en fejlfri runde i en hurtig tid, næsten hurtig nok til at slå Stine Cassøe og Feldborgs Cantalina, men med tiden 34,84 sekunder i anden fase, endte ekvipagen på en flot tredjeplads. 

Copyright Ridehesten.com
På en flot tredjeplads fandt vi Cecilie Aarslev Papsø på hjemmeavlede DJ Chantell. Foto: Ridehesten.com/ Aviaja Elvira Vindum Hansen.

De placerede ekvipager lå meget tæt, og på fjerdepladsen fandt vi Josephine Bøgh og 6-årige Qatar e. Qlassic Bois Margot/ Carrado I (opdr. Henrik Hansen), der red en fejlfri runde i anden fase i tiden 35,43 sekunder. Lige i hælene på Josephine, kom Christian Jansen og 6-årige Partie Sejh e. Candy De Nantuel/ Untouchable (opdr. Helle og John Søndergård Nielsen), som ligeledes red en fejlfri runde i en tid meget tæt på Josephines, nemlig 35,78 sekunder i anden fase.

Copyright Ridehesten.com
I meget tæt løb om fjerde- og femtepladsen fandt vi Josephine Bøgh på Qatar og Christian Jansen på Partie Sejh. Her ses Christian Jansen og Partie Sejh. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø Olsen.

Det var altså marginalerne, der gjorde udfaldet for de placerede i Højgård Hestehospital Youngster-tour, men med en suveræn Fiorina Ask og Karen Møller Rohde i spidsen med en lynhurtig tid, som ingen formåede at slå. 

Se klassens resultatliste lige her. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner