Casper Cassøe: Vi har savnet eliteskuet

31-08-2020 08:18

Fire dages landsstævne i dressur og springning med masser af turneringer, kvalifikationer og mesterskaber på Vilhelmsborg er nu ovre, og vi har talt med Casper Cassøe om stævnet

Copyright Ridehesten.com
Springstadion stod kort under vand. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen.
Nyheden fortsætter efter annoncen

En stor del af dansk ridesport har været samlet på Vilhelmsborg til et af de større landsstævner i både springning og dressur, afholdt af Danish Derby. Stævnet er forløbet meget succesfuldt, og tilslutningen til championaterne var igen i år enorm.

– Selv om vi har måtte aflyse eliteskuet, så har vi holdt fast i at arbejde på at gennemføre vores traditionsrige landsstævne med bl.a. kvalifikation i Bundgaard Byg Cup og DRF’s championater i dressur og springning og samtidig respektere de gældende restriktioner og forsamlingsbud, fortæller Casper Cassøe.

– Selv et stort landsstævne på dette niveau er svært at få til at hænge sammen økonomisk, så det har været lidt skuffende at konstatere, at nogle ryttere har lejet sig ind i nabolaget for at spare et par hundrede kroner i bokspenge. Det er ærgerligt for stævnet, som alle burde bidrage til, og vi vil helst ikke indføre tvungen opstaldning på stævnepladsen, men det kan blive nødvendigt, konstaterer Casper skuffet.

– Til gengæld må jeg sige, at det bare er dejligt af have stævneholdet samlet. Det er første gang siden hingstekåringen, så det er dejligt at nå dette udendørsstævne, inden vi går i gang med en travl indendørssæson. Alle har bare gjort en stor indsats, og endnu engang har vi kunnet trække på Hans Jørgen Nørgaards hjælpere til dressuren.

Copyright Ridehesten.com
Den enorme regnmængde løb gennem slusen og ind i den blå hal. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen.

– Det er virkelig rart at være i gang igen, men der er ingen tvivl om, at vi virkelig savner eliteskuet, der altid afvikles på Vilhelmsborg i denne weekend, men så glæder vi til at kunne give avlerne en ordentlig fest af et eliteskue næste år.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Lørdag åbnede himlens sluser over Vilhelmsborg, og et regulært skybrud resulterede i 60-80 m på en time.

– Banerne stod kortvarigt under vand, og selv den blå hal stod under vand, men heldigvis er Vilhelmsborgs baner rigtigt anlagt, og vores folk satte hurtigt ind med at holde afløbene fri, så der var kun fem kvarters pause i springningen og to en halv times pause i dressur, fortæller han.

– Der skal lyde stor ros til gæsterne i forhold til forsamlingsforbuddet. Alle har holdt afstand og der har været plads til alle. Nu håber vi bare, at sektorpartnerskaberne får handlet en ordentlige aftale igennem, så vi kan ses igen til ridestævne i uge 40, 41 og 42, slutter Casper Cassøe.

Resultater fra dressurstævnet.

Resultater fra springstævnet.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner