Bækgaarden Horse Festival bliver stadigt større

06-07-2016 12:06

Sommeren er tid for festivaler. Også for Bækgaarden Horse Festival, som endnu en gang sætter en række rekorder, som Danmarks måske største springstævne med mere end 2.500 starter

Copyright Ridehesten.com

Allerede inden, der officielt var åbnet for tilmelding, var der forhåndstilmeldt ikke mindre end 150 norske heste, og det er da også de norske ryttere, der – bortset fra de danske – er flest af; men ellers kommer rytterne fra mange forskellige nationer.

En tendens i år har været, at en del ryttere har valgt Bækgaarden Horse Festival i stedet for det svenske Falsterbo Horse Show og dette har bevirket, at ryttere fra stort set hele det danske springlandshold er tilmeldt springklasserne på Bækgaarden.

Samtlige arrangementets klasser er lukket for flere dage siden og der er efterhånden bygget en venteliste op på mere end 100 ryttere, som håber på frameldinger af andre ryttere, som vil kunne give en chance for deltagelse.

Copyright Ridehesten.com

630 heste samlet på ét sted

Tallet for opstaldede heste er i år vokset til 630 og det bliver formentlig ligeledes i år nødvendigt at hente vand til de mange dyr i oplandet for at undgå at tørlægge Nr. Vissing Vandværk, hvilket skete kortvarigt sidste år, hvor man måtte hente op mod 70.000 liter vand i døgnet på omegnens vandværker.

Det generer ikke Nr. Vissings ca. 240 indbyggere, at der det meste af tirsdagen holder mange hestetransportere i kø for at komme på plads, inden springkonkurrencerne starter onsdag morgen klokken 8.00 eller at indbyggertallet næsten bliver tidoblet i de 6 dage. Tværtimod. Festivalen drives ved hjælp af frivillig og ulønnet arbejdskraft og en del af denne arbejdsstyrke er netop: Beboere fra Nr. Vissing! Beboere som synes, at det er sjovt at være en del af det store ”maskineri” som også er med til at sætte den utroligt, smukt beliggende landsby på landkortet.

Der er rigtig flotte præmier til de bedst placerede og igen i år er det Grand Prix søndag og Derbyspringningen lørdag kl. 17.00 der er højdepunkterne i Festivalen.

Copyright Ridehesten.com

Læs meget mere HER

/Pressemeddelelse. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner