Fiontini og Severo til start i Herning (video)

27-02-2019 10:50

Britt Carlsen

Hele den hjemlige elite kommer til start i de internationale dressurklasser ved Dansk Varmblods hingstekåring, og så kan vi glæde os til at se den tredobbelte UVM-guldvinder Fiontini i Grand Prix-klasserne med Severo Jurado Lopez

Copyright Ridehesten.com
Det bliver til et gensyn med Severo Jurado López og Fiontini i Herning i år - de er klar til de internationale konkurrenceklasser og en debut i 4-stjernet Grand Prix.

Det blev kuldegysende stemningsfyldt, da Severo Jurado López red den tredobbelte UVM_guldvinder Fiontini ind i Boxen under gallashowet sidste år ved Dansk Varmblods Hingstekåring. Med bagtæppet som en stjernehimmel suppleret af publikums mobiltelefoner og til tonerne af Ed Sheerans "Perfect" spillet af 2Cellos, var det et absolut højdepunkt den aften. Sidste år blev Fiontini e. Fassbinder (opdr. Hanne Lund og Henrik Hansen) tildelt HKH Prinsesse Benediktes vandrepræmie, som blev indstiftet i 2005 og tildeles en hest, som har gjort sig særligt bemærket. I forbindelse med den hæder viste Severo, at han og Fiontini var godt på vej mod Grand Prix, og de debuterede ved Sportsrideklubben Aalborgs landsstævne i december med en sejr og 73,967% - en sejr de gentog  ved landsstævnet i Esbjerg og Omegns Rideklub i januar, hvor procenterne nåede over 75.

Det bliver derfor en helt særlig oplevelse at gense parret i Boxen i Herning, hvor de deltager i ECCO Grand Prix fredag og Helgstrand Dressage Grand Prix kür søndag. Den fantastiske hoppe ejes af Stutteri Evo og Helgstrand Dressage i fællesskab, og målet for ekvipagen er en plads på det spanske landshold ved OL i Tokyo næste år. 

Efter deres fantastiske opvisning i Boxen sidste år blev Severo interviewet til  magasinet Ridehesten, og han sagde bl.a.: – Fiontini elsker mennesker, hun nyder der er fokus på hende, det er fantastisk og meget specielt at opleve. For mig var det meget spændende at vise hende i de større øvelser, for hun gør det med så stor lethed. For hende er det bare sjov og leg. Severo fortæller, at han ikke har terpet de svære øvelser som piaffe, passage, etterchangementer og pirouetter. – Jeg beder bare om det, og så gør hun det, man beder om. Vil man have mere, så beder man om det, og så får man det – det er en fornøjelse!

Startlister og resultater fra Dansk Varmblods Hingstekåring - fra de internationale spring- og dressurklasser samt Unghestechampionaterne og selve hingstekåringen kan man finde HER

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner