Fine DV-hopper på Ask

18-06-2023 19:27

Kristine Bjørg Frank Bojsen

Avl

Stutteri Ask ved Martofte på Fyn danner i to dage rammerne om Dansk Varmblods hoppekåringer i region 3. I dag stod den på sadel- og eksteriørkåring samt 2-års bedømmelse af dressurbetonede hopper

Nyheden fortsætter efter annoncen

Dommerholdet bestod i dag af Else Liebach, Vicky Nortvig, Karsten Petersen og Sophie Asp som sekretær.
Dagens dressurbetonede 2-års hoppe blev Tjørnelys D'javie e. D'Avie/ Uno Don Diego (ejer og opdrætter Camilla Kaastrup Kaspersen). Dommerne beskrev den røde hoppe som meget chamerende, passende ædel, udtryksfuld, feminin med en flot halshvælving. Hun bærer sig selv flot i ringen med stor funktionalitet. Derudover har hun har en rummelig og smidig skridt, det samme i trav, hvor der også er god bæring, og en særdeles god galop.

Også udtaget til eliteskuet på Vilhelmsborg i starten af september blev to udtryksfulde skimler. Bjørnmose's Blitz Baby e. Hesselhoej Down Town/ Bon Bravour (ejer og opdrætter Maiken Søgaard Bjørnmose Hansen), der af dommerne blev beskrevet som en passende ædel hoppe med godt kønspræg og udtryk samt en særdeles rummelig og smidig skridt. 
Om My Delight e. Highfive Fuglsang/ Sixten Langholt (ejer og opdrætter Lotte Fønsskov) sagde dommerne, at det var en meget storrammet og passende ædel hoppe med særdeles god, aktiv og energisk trav med god skulderfrihed samt en særdeles god og rummelig galop. Til sidst blev Treldegårds Sade e. Revolution/ Blue Hors Hotline (ejer og opdrætter Kirsten & Niels Madsen) også udtaget. Her sagde dommerne, at hoppen var  storrammet, passende ædel og højstillet med tre rummelige gangarter. 

Tre hopper i finale ved 3-års sadelkåring
Dagens dressurbetonede 3-års hoppe blev  Paolita O e. Fontaine TN/ Bordeaux (ejer Cathrine Rasmussen) fremvist af Anders Sjøbeck Hoeck. En storrammet hoppe, som er højtstillet med en virkelig fin harmoni. Hun har meget kønspræg med et dejligt udtryk, tre utroligt flotte bevægelser, energisk, taktfast og rummelig skridt, en rummelig og smidig trav og en flot galop med stor bæring, frihed i albuerne samt opad-bakke-tendens. Da hoppen er registreret i KWPN, kan hun ikke udtages til eliteskuet.

Tjørnelys Jamile e. Janeiro Platinum/ Tuschinkski (opdrætter og ejer Jørgen Kaspersen) redet af Steen Steensen Blicher. En storrammet, højtstillet, harmonisk og passende ædel hoppe med tre rummelige gangarter. Hun arbejder med god balance og frihed i albuerne. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Hesselbjergs Grand Galactic S e. Grand Galaxy Win/ Londontime (opdrætter Maj-Brit Junker, ejer Ådran Ridecenter) fremvist af Emma Ahlberg. En storrammet, højtstillet, harmonisk og passende ædel hoppe med taktfast bevægelse i skridt, smidighed i overlinjen i trav og en rummelig galop med god selvbæring. Begge hopper er udtaget til eliteskuet.

I alt blev 24 hopper kåret i DH og 17 fik tildelt et R for en bestået rideprøve, enten på dagen eller i forbindelse med resultater i sporten.

I morgen er det de springbetonede hopper, der skal i ringen på Stutteri Ask.

Dagens resultater.

Programmet for i morgen, mandag.

Ridehestes fotograf har været tilstede på Stutteri Ask i dag og er det igen i morgen. Billedere vil være online hurtigst muligt.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner