Fest efter 12 års pause

29-05-2015 13:33

Hvis man leder efter en fest denne weekend – en sand hestefest – så bør man tage turen til Esbjerg, hvor H.K.H. Prinsesse Benedikte i dag åbnede det første internationale voltigeringsstævne i Danmark i 12 år

- Velkommen til Danmark og velkommen til Esbjerg, sådan bød Gitte Albertsen, der er formand for Esbjerg og Omegns Rideklub, publikum og deltagere velkommen til CVI Esbjerg.

- Det er 12 år siden det sidste internationale voltigeringsstævne i Danmark, og vi har endda den regerende europamester, fortalte Dansk Ride Forbunds formand med henvisning til Rikke Laumann, der også var mødt op til stævnet, men dog ikke som deltager, da hun efter WEG 2014, hvor hun opnåede en flot fjerdeplads, valgte at indstille karrieren.

Stævnet blev officielt åbnet af H.K.H. Prinsesse Benedikte, der er protektor for stævnet; - Jeg har set frem til denne dag, udtalte hun bl.a. inden hun ønskede alle deltagere en god konkurrence og fair play, og erklærede stævnet for åbent.

Stævnet startede i dag og løber frem til og med søndag. Flere hundrede voltigører og rigtig mange heste skal i aktion henover de tre dage, og der er ingen tvivl om, at oplevelserne står i kø og det næsten er umuligt ikke at blive grebet af stemningen, der ikke kan sammenlignes med stævner i andre ridediscipliner.

Oprindeligt skulle stævnet være afholdt i Esbjerg og Omegns Rideklubs nye faciliteter, men i tirsdags, dagen før de første heste begyndte at ankomme, fik en kværkebakterie sat en stopper for de planer. Heldigvis kunne stævnet dog flyttes til Esbjerg Sportsridecenter v. Hans Grønbjerg og Sportsrideklub, Guldagervej 73, 6710 Esbjerg V. Læs hele nyheden HER.

Voltigeringskonkurrencer omfatter både individuelle konkurrencer, par – de såkaldte pas de deux – og som den eneste ridedisciplin også holdkonkurrencer. Fælles for dem alle er, at der udføres graciøse akrobatiske øvelser med op til tre personer ad gangen på en galoperende hest.

I Esbjerg kan man denne weekend både følge selve konkurrencerne, der foregår indendørs i ridehallen, og hvor stemningen, ligesom lydniveauet, er højt, når musikken spiller og publikum hujer, pifter og tramper i gulvet.

Udenfor kan man både se opvarmning af voltigehestene under rytter og i longe, se voltigører strække ud, varme op og sætte hår og se flere heste og voltigører i aktion samtidigt på den store opvarmningsbane under åen himmel.

I dag var Ridehesten til stede, og du kan få et lille indblik i stemningen på billederne fra nogle af dagens begivenheder.

For flere informationer, tidsplan mv, se stævnets hjemmeside www.eor.dk/cvi 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen