De blev valgt, optaget og hædret

01-04-2023 18:21

Mille Albinus Hjermitslev

Repræsentantskabsmødet i Dansk Ride Forbund 2023 bød blandt andet på valg af formand, nye bestyrelsesmedlemmer, optagelse af klubber og hædring af årets klub, official og æresmedlemmer

Copyright Ridehesten.com
Fv. Formand i DRF Ulf Helgstrand og paradressurryttere Katrine Kristensen og Karla Dyhm-Junge. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen

Engagerede klubrepræsentanter var lørdag den 1. april mødt op på Severin Kursuscenter i Middelfart. Her bød formiddagen på faglige oplæg blandt andet med fokus på børne- og ungdomsmiljø i rideklubber og sportsplaner.  Eftermiddagen bød på det årlige repræsentantskabsmøde.

Inden der blev budt velkommen til dagens møde, bad formand for Dansk Ride Forbund, Ulf Helgstrand, om et minuts stilhed for dem, vi mistede i det forgangne år. Portrætter af Claus Steen Hansen og Bo "Tytten" Erichsen tonede frem på skærmen, og salen rejste sig for at mindes to store personer, der gjorde meget for ridesporten. 

Derefter bød Ulf Helgstrand velkommen og mødets dirigent, Lars Langhoff, blev valgt. 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen

Keld Kirk Kristiansen bliver æresmedlem
– Jeg kan undre mig over, at det først er kommet på tale nu. Det er en person, der i den grad har forstået vigtigheden i at avl og sport arbejder sammen. Denne person har været en ildsjæl og er ikke mindst trådt til, når det gjaldt. Blandt andet da der med 14 dages varsel skulle afholdes World Cup-finale på Vilhelmsborg for mange år siden, fortalte Ulf Helgstrand. Æresmedlemmet var Kjeld Kirk Kristiansen, der ikke var til stede på dagens møde, men får æresprisen overrakt ved en senere lejlighed. 

Optagelse af nye medlemmer
Tre klubber blev af repræsentantskabet valgt ind i Dansk Ride Forbund. 

 • Lemvig Ponyklub (D11/13) Meget mere end bare ridning

En lille video viste de mange aktiviteter klubben tilbyder; stævner, rideture, rytterfitness, ridelejr, sommerskole, fællesskab og meget andet.

Copyright Ridehesten.com
Maria Buchbjerg og Tina Mortensen fra Lemvig Ponyklub. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
 • Lemvig Rideklub (D11/13)

Mange af medlemmerne trives ikke i en almindelig rideskole, blev der fortalt om klubben, der kun tilbyder undervisning på partheste og egne heste.

Copyright Ridehesten.com
Jørn Kampstrup og Helle Lehmann fra Lemvig Rideklub. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
 • Hadsund Voltige Klub (D14)

En klub med gode faciliteter, hvor der undervises i voltigering på flere niveauer fra de små begyndere til stævnedeltagere og eliten. Klubben vægter sammenhold og udvikling.

Copyright Ridehesten.com
Fv. Emilie Rasch og Dina Rasch fra Hadsund Voltige Klub. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen

Priser og ærestegn

 • Årets Klub: Harridslev Rideklub

Ved Tina Callesen blev årets klub præsenteret. Harridslev Rideklub blev beskrevet som en klub, der har gået nye veje. Klubben har i 2022 udviklet sig, investeret og tænkt nyt. Det gav dem en meget pæn medlemsfremgang på 66%. Dette fandt forsamlingen meget imponerende og gav klubben en stor klapsalve. 

Copyright Ridehesten.com
Fv. Bestyrelsesmedlem i DRF, Tina Callesen, og Karin Bonde Sørensen, Emma Myrhøj og Line Nørgaard Jensen fra Harridslev Rideklub. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
 • Årets official: Eva Iversholt

Årets official blev præsenteret ved Thomas Vogt Hansen. Hun blev beskrevet som en kvinde med en enorm viden og som er et kæmpe aktiv for sporten. God til at finde løsninger. Stort engagement. Mange roller. God og loyal samarbejdspartner. 

Copyright Ridehesten.com
Thomas Vogt Hansen og Eva Iversholt. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
 • Ærestegn: Bruno Simonsen, Viborg Rideklub

– Ærestegn er noget vi uddeler til nogen, der har ydet en betydelig indsats for ridesporten. Spørgsmålet er, om jer der sidder her ikke alle fortjener den, indledte Ulf Helgstrand og fortsatte: 

– Den person, der bliver hyldet i dag, er mangeårig formand og nuværende kasserer i Viborg Rideklub. For ham og hans familie har Viborg rideklub altid været samlingspunktet. 

 • Ærestegn til medaljetagere

De ryttere, der har taget internationale medaljer med hjem til Danmark, blev hyldet i Dansk Ride Forbund med ærestegn. Det gælder:

 • Dressurryttere: Charlotte Heering, Nanna Skodborg Merrald, Daniel Bachmann Andersen og Carina Cassøe Krüth
 • Paradressurryttere: Katrine Kristensen, Nicole Johnsen og Karla Dyhm-Junge
 • Voltigører: Sheena Bendixen, Lasse Kristensen, Anna Damm, Emma Kaps, Amanda Staalsø, Malou Nabe, Helena Sjøgren, Anna Lawaetz, Esther Rasmussen, Iben Dines, Helena Nagel-Harvig og Nanna Trab Christensen

Alle modtog stående klapsalver fra salen. 

Ulf Helgstrand genvalgt
Siddende formand for Dansk Ride Forbund var på genvalg ved repræsentantskabsmødet i 2023. Ulf Helgstrand blev genvalgt, og der var ikke opstillet andre kandidater. 

Valg af øvrige medlemmer og suppleanter til bestyrelsen 
Der skulle vælges tre bestyrelsesmedlemmer mellem fem opstillede kandidater. Hver kandidat havde mulighed for to minutters taletid inden repræsentanterne for de fremmødte klubber skulle afgive stemmer. 

Følgende medlemmer blev valgt til bestyrelsen: 

 • Jakob Blicher Ravnsbo

 • Thomas Vogt Hansen

 • Henrik Jørgensen

Som suppleant blev Ditte Bach Sørensen valgt.

Følgende medlemmer blev valgt til Appeludvalget:

 • Carsten Lorentzen
 • Lars Langhoff
 • William Kanta

– Det har været en fantastisk god dag i dag, afsluttede den netop genvalgte formand for Dansk Ride Forbund, Ulf Helgstrand. Han sagde også en stor tak til Lis Mølholm Juul, der afgår som suppleant til bestyrelsen. Afslutningsvis lød et stort tak til alle de fremmødte.

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald