Fendi trukket fra EM

18-08-2023 10:02

Annika Knudsen Lorentsen

Sönke Rothenberger var udtaget til at ride for Tyskland ved EM, men nu har meddelt, at han har trukket sig selv og hesten Fendi fra mesterskabet

Copyright Ridehesten.com
Sönke Rothenberger med Fendi. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Fra den 5.-10. september afholdes EM i dressur 2023. Mesterskabet finder sted i Riesenbeck, hvor der er lagt op til et brag af et mesterskabsstævne. 

En af de ekvipager der skulle have redet ved mesterskabet var tyske Sönke Rothenberger med Dansk Varmblodshesten Fendi e. Franklin/Diamond (opdr. Stald Cassøe). 

Sönke har meddelt, at det skyldes en mindre skade hos den 9-årige hest, og selvom der stadig er tid til at komme sig inden mesterskabet, har han valgt at prioritere hestens trivsel. Det skyldes muligvis også, at han selv skal være far i begyndelsen af september, hvor mesterskabet afholdes. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Grundet en lille skade hos Fendi, starter Fendi og jeg ikke i Riesenbeck. Fendi er kun 9 år og tidligt i sin karriere. Min hests trivsel er i højsædet, og selvom der selvfølgelig stadig relativt lang tid til Riesenbeck, er tanken, at jeg ikke vil lægge pres på Fendi. Han får den tid, han har brug for. Hans tid vil komme, og i den kommende vinter, får vi den tid vi har brug for, for at blive stærke. 

Samtidig med, at Sönke offentliggør, at han ikke kommer til EM, offentliggør han en stor personlig ting, nemlig at han skal være far til september. 

– Jeg har en stor begivenhed på vej, som jeg ser frem til. Min kone og jeg venter vores søn i begyndelsen af september, fortæller han. 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen