Femte uge i fuld gang i Wellington

10-02-2024 10:04

Anja Hegstrup

Global Dressage Festivals femte uge er i fuld gang i Wellington, Florida, og her har der været masser af dansk islæt i form af både danske ryttere og heste

Nyheden fortsætter efter annoncen

Fredag var Signe Kirk Kristiansen dagens første dansker til start ved Global Dressage Festival i Wellington, Florida. Hun startede den nationale Grand Prix på Blue Hors Zee Me Blue e. Blue Hors Zack/ Blue Hors Don Schufro (opdr. Stald Ringsbo). Alt i alt havde parret et fint, stabilt program, hvor der dog blev fejl i etterchangementerne. Ekvipagen blev belønnet med 66,1%.

Canadiske Vicky Lavoie var også meldt til start i klassen på den danske hest Nexolia's Sådan Que e. Quaterback/ Royal Diamond (opdr. Mike Andersen), men valgte at melde fra. 

I de nationale klasser i Wellington er det ikke unormalt med sidste øjebliks frameldinger, og et eksempel herpå var en af Grand Prix-klasserne i går, hvor otte ekvipager ud af 15 ikke kom til start. 

Alexander Yde Helgstrand havde starttid 13.06 i CDIU25 på 15-årige Eye Catcher e. Vivaldi/ Partout. Eye Catcher kæmper lidt med varmen her i Florida, og det var svært for Alexander at holde hesten fremme inde på banen. Ligesom i går blev den desværre mat i piaffe og passage, men alligevel lykkedes det Alexander at blive nummer to i klassen med 64,7%.

Copyright Ridehesten.com
Alexander Helgstrand og Eye Catcher. Foto: Ridehesten.com/Anja Hegstrup

En anden spændende ekvipage var at finde i Intermediare II. Unge Christian Simonson fra USA var til start på den 13-årige Son of a Lady e. Soreldo/ Welt Hit II, som er avlet af Trine og Allan Severinsen. Son of a Lady blev i Danmark redet af Carina Cassøe Krüth, og med en utrolig flot tur snuppede Simonson og vallakken sejren med en score på 70,8%.

Dagens sidste klasse var anden kvalifikation af Lövsta Future Challenge, som er en klasse, der har til formål at udvikle unge heste og ryttere mod Grand Prix.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Der var ni ryttere til start, og ligesom i første kvalifikation for to uger siden var det dansk/amerikanske Andrea Woodard Kaliber e. Franklin/ Rubin Royal, der snuppede sejren snert med 69,9% foran amerikanske Amanda Perkowski på Sonata MF som opnåede 69,5%.

Andrea fortalte, at hun altid har drømt om at prøve at flytte til Wellington, og i 2015 tog hun springet og har aldrig siden tænkt på at flytte tilbage til Danmark.

– En af grundene til, at jeg er så glad for at bo her, er, at der er meget højere til loftet end i Danmark. Med andre ord "If you can dream it you can do it", sagde Andrea og meget tyder på, at hende og Kaliber er på vej til at bevise det.

Copyright Ridehesten.com
Andrea Woodard og Kaliber. Foto: Ridehesten.com/Anja Hegstrup

Ellessee GundersenQ'uintessential e. Quaterback/ Cordoba, som tidligere blev redet af Katrine Kraglund i Danmark, var igen at finde på startlisten. Denne gang var Q'uintessential lidt mere tryg i den internationale ring end for to uger siden, men stadig voldsom spændt, og det ødelagde desværre programmet for den meget elegante ekvipage. 

Dommer ved C var ingen ringere end danske Christine Prip, som har taget turen til Wellington for at dømme denne weekends stævne. Hun stod således for at overrække præmierne i Lövsta Future Challenge-klassen.

Start- og resultatlister for både det nationale og internationale stævne uge 5 kan findes her.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen