Fem hold i front af Nations Cup - Inklusiv Danmark (video)

20-05-2022 15:07

Annika Knudsen Lorentsen

De 10 hold til start ved EEF Series Nations Cup her i Uggerhalne er igennem første runde, og det danske hold har lagt sig i front sammen med fire andre nationer, og de har dermed givet sig selv det bedste mulige udgangspunkt for anden runde

Copyright Ridehesten.com
Det danske team. Fv. Andreas Schou, Lars Nørgaard Pedersen, Konstantin Deeken Künnemann, Linnea Ericsson-Carey og Bo K. Møller. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

En bane med 12 forhindringer, herunder både åben vandgrav og trekombination, mødte rytterne i dagens første runde ved EEF Series Nations Cup i Uggerhalne. Banerne bygges af tyske Peter Schumacher og de danske banebyggere Rasmus Rise og Christian Eilschou Holm, og rytterne skal ligeledes ride denne bane i anden runde af Nations Cuppen.

Rigtig mange ryttere leverede flotte ridt i første runde, og det lykkedes hele fem hold, ud af de ti til start, at sikre et fejlfrit resultat efter første runde. Et af disse hold, var til stor glæde, det danske hold.

Her leverede tre af holdets ekvipager nemlig fejlfrie ridt, mens U25-rytter Konstantin Deeken Künnemann med AK's Crowney e. Cartani/ San Patrignano Cassini (opdr. Peter Carstensen/Fam. Künnemann) også leverede en flot runde med et enkelt nedslag.

De tre fejlfrie ekvipager var Lars Nørgaard Pedersen med Bøgegården Gladiola e. Bøgegårdens Grafs Stakkato/ Bøgegårdens Apollo (opdr. Stine og Jørgen Schmidt), Linnea Ericsson-Carey med Skorphults Baloutendro og Andreas Schou med Independent (swb) e. Diamant de Revel/ Careful (opdr. WestLife AB). 

Landstræner Bo K. Møller, som selvfølgelig er Chef d'Equipe for det danske hold her i Uggerhalne var supergodt tilfreds med rytternes præstation, og I kan høre ham fortælle mere om dette i videoen nedenfor. Alle fire danske ekvipager viste god form, og forhåbningerne til anden runde er store.

Fakta
Om EEF Series

EEF Series er en Nations Cup-serie, hvor hold der ikke er en del af den europæiske første divison også har mulighed for at deltage. De forskellige nationer i EEF Series har mulighed for at samle point ved en række kvalifikations Nations Cup-stævner, heriblandt dette i Uggerhalne. Hold fra første division har også mulighed for at deltage i EEF Series, men må ikke stille med ekvipager, der har deltaget i 5-stjernede nationsspringning i første division.  Holdene skal altid bestå af minimum én U25-rytter ud af de 3-4 ryttere der udgør et hold.

Efter alle kvalifikationsstævnerne, vil de fem bedste nationer fra henholdsvis den sydlige og den østlige gruppe deltage i den ene semi-finalen og fem hold fra den nordlige og den vestlige gruppe i den anden semifinale. Her afgøres det hvilke hold der får en plads i finalen. Danmark tilhører den nordlige-gruppe og skal altså placere sig bedst muligt blandt de nationer, der tilhører denne, og som har mulighed for at hente point ved denne kvalifikation. Fra den nordlige gruppe er også Norge, Sverige, Finland, Polen og Litauen også til start i Uggerhalne.

I EEF Series-finalen mødes de ti bedste nationer fra semi-finalerne, samt værtsnationen, og her rides der om oprykning til første divison. Oprykning tilfalder den vindende nation, medmindre, at denne nations cup ikke opfylder kravene til oprykning. Læs alle reglerne her.

Fold up

Både Sverige, Frankrig, Japan og Belgien kommer ligesom Danmark til anden runde med et fejlfrit resultat, og der er derfor i høj grad spænding om sejren. Anden runde starter 15.15 og er der fortsat flere fejlfrie hold efter anden runde eller hold som er lige placeret i front, vil Nations Cuppen skulle afgøres i en omspringning. 

Foruden de fem fejlfrie hold vil de øvrige fem hold også komme til start i anden runde. Norge er placeret med 4 fejl, Polen med 8 fejl, Litauen med 12 fejl, Tyrkiet med 16 fejl og Finland med 21 fejl. 

I anden runde kommer holdene til start i omvendt placeringsrækkefølge, så holdet med flest fejl i første runde starter først, og de bedste hold sidst. 

Følg stævnets start- og resultatlister her.

Copyright Ridehesten.com
Inden starten af Nations Cuppen, blev holdene præsenteret. Her Bo K. Møller, som anførte det danske hold med Dannebrog. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen