FEI-domstol afviser atletappel om annullerede OL-point

17-06-2020 11:18

Annika Knudsen Lorentsen

En appel der blev indgivet mod FEI's beslutning omkring en annullering af resultater fra konkurrencer afholdt i Villeneuve-Loubet i Frankrig, hvor man blandt andet kunne hente point til OL-ranglisten, er blevet afvist af FEI-domstolen

Copyright Ridehesten.com
Mathilda Karlsson og Chopin V. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Sri Lankas Mathilda Karlsson og Rumæniens Andrea Herck havde indgivet en appel i forhold til den beslutning der tidligere på året blev taget om at annullere de resultater der var opnået ved forskellige konkurrencer i Villeneuve-Loubet i december sidste år og januar i år. Konkurrencerne i december var pointgivende til OL-ranglisten, men på grund af tvivl omkring integriteten ved disse arrangementer, som gjorde, at Mathilda Karlsson opnåede en kvalifikation til OL, blev der foretaget en række undersøgelser. 

Det førte til, at resultaterne blev annulleret, hvilket senere fik Mathilda Karlsson til at indgive en atletappel til FEI-domstolen i håb om, at få beslutningen omstødt. Læs om beslutningen der blev taget her.

Læs desuden om hvad Mathilda Karlsson tænkte i forhold til, at hun mistede sin OL-plads på baggrund af beslutningen her.

Sportens integritet
Som et resultat, og i overensstemmelse med artikel 112, stk. 3 i FEI's almindelige forordninger, fjernede FEI disse konkurrencer, hvilket betød, at atleter, der deltog, mistede deres ranglistepoint. Som I kan læse i de andre artikler, fik denne beslutning indflydelse på OL-kvalifikationerne, hvor Mathilda Karlsson fra den Olympiske gruppe G mistede sin plads. 

Udover stævnerne i december konstaterede FEI, at tre flere af stævner som blev afholdt ved stævner i Villeneuve-Loubet i januar 2020, også havde klasser, der var gældende til Longines Ranking, som blev tilføjet efter fristen for bestemte poster. Også dette strider mod FEI-reglerne, ligesom arrangementerne i december, og derfor blev også disse annulleret. Og det var derfor Andrea Herck indgav en appel, da hun mistede point til verdensranglisten. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

I sin endelige beslutning fandt domstolen, at spotens integritet var blevet bragt i fare, og beslutningen er derfor, at der fandtes eksisterende "berettigede omstændigheder", som gjorde det muligt for FEI's generalsekretær at træffe beslutningen om at fjerne konkurrencerne og annullere de point der var opnået til OL-ranglisten eller verdensranglisten.

FEI-domstolen, som er et uafhængigt organ, besluttede, at FEI's beslutning om at fjerne konkurrencerne blev "truffet med rette" og de afviste derfor appellerne. 

– Dette er en vigtig beslutning for at sikre sportens integritet, og især den olympiske rangliste og verdensranglistens integritet, mener FEI's generalsekretær Sabrina Ibáñez.

Parterne har 21 dage fra den 16. juni til at appellere afgørelsen til Voldgiftsdomstolen for sport (CAS).

Den fulde beslutning er tilgængelig her.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner