Brasiliansk dressurrytter suspenderet af FEI i 3 år (video)

21-04-2021 15:04

Annika Knudsen Lorentsen

FEI-domstolen har afsagt sin endelige afgørelse i sagen om hestemishandling mod den brasilianske dressurrytter Leandro Aparecido da Silva, som blev filmet, hvor han red på sin datters meget lille pony sidste år, som han mishandlede

Copyright Ridehesten.com
Arkivfoto. Foto: Shutterstock
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den brasilianske dressurrytter Leandro Aparecido da Silva er blevet suspenderet af FEI i 3 år, som følge af en sag omkring hestemishandling. 

I henhold til betingelserne i den endelige afgørelse har FEI-domstolen desuden pålagt rytteren en bøde på 5.000 Schweizerfranc og derudover skal han også dække sagsomkostningerne på 2.000. 

Videooptagelserne af mishandlingen blev delt vidt og bredt på de sociale medier, og atleten anerkendte offentligt, at det var ham, som red på ponyen i videoen. I september 2020 udstedte den brasilianske hestesportsdomstol en beslutning om, at de ikke havde nogen kompetence i denne sag, da det var en hændelse udenfor konkurrence. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Som et resultat deraf åbnede FEI en separat disciplinærsag mod Da Silva i overensstemmelse med artikel 30 i FEI-domstolens interne regler for påståede overtrædelser af artikel 142 i FEI's generelle regler, som forbyder hestemishandling. 

Efter offentliggørelsen af den afsagte dom, har partnerne 21 dage til at klage over afgørelsen til Den Internationale Sportsdomstol, CAS.

Læs mere om sagen her. Se video af ridtet nedenfor.

Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing