Fed sæson hos Hjallerup Rideklub

18-04-2024 18:38

I sidste weekend afholdt Hjallerup Rideklub deres første udendørsstævne i 2024. Stævnet var en stor succes, og klubben har endnu flere fede stævner i støbeskeen henover sæson 2024

Copyright Ridehesten.com
Stævnebanen ligger med Hjallerup Marked i baggrunden. Foto: Ridehesten.com/ Annika Knudsen Lorentsen.

Helt oppe på spidsen af Danmark i det nordjyske ligger Hjallerup Rideklub. Sidste weekend afholdt de årets første udendørsstævne på markedspladsen i Hjallerup. Stævnet havde over 1000 ekvipager til start til trods for regn og storm. Der var klasser så alle kunne være med, nemlig helt fra 70cm til MA1* for både heste og ponyer. 

Copyright Ridehesten.com
Årets første udendørsstævne hos Hjallerup Rideklub var springstævne for både hest og pony. På billedet ses Bertram Jensen på Streep Wil Racen. Foto: Ridehesten.com/ Juliemaja Søndergaard.

Klubben mærkede tydeligt den store opbakning, fortæller Anders Vestergaard Carlsen, der er en del af planlægningen af stævnerne i klubben: – Ryttere fra det meste af Danmark valgte at tage den lange tur nordpå for at ride hos os i weekenden. Der var blandt andet Konstantin Künnemann, Georgia Timmermann, Frandsbjerg Horses og alle rytterne fra Syvhøjegaard, og ej at forglemme, den nye Danmarksmester Christian Hald Cassøe. Så der var stor opbakning fra hele landet til vores første udendørsstævne. 

Næste stævne i støbeskeen for klubben bliver traditionen tro Hjallerup Marked med B-stævne i springning, hvor kvalifikation til Walber Cup finder sted, men det er ikke det eneste: – Til dette stævne vil vi udskrive youngster-tour, lille-tour med finale i stilspringning, hvor rytterne rider om en vanvittig hovedpræmie, mellem-tour og stor-tour, som vil blive afsluttet med Markeds-Grand Prix, fortæller Anders.

Copyright Ridehesten.com
Anders Vestergaard Carlsen er en af dem, der står i spidsen for de mange stævner på Hjallerup Rideklub. Foto: Ridehesten.com/ Annika Knudsen Lorentsen.

Dette event er noget udover det særlige. Sidste år var der over 250.000 gæster, der lagde deres vej forbi markedet for at høre koncerter, hygge sig i tivoli men også for at se ridning: – Det er blevet en tradition at deltage i Hjallerup Marked for rigtig mange mennesker, og derfor er vi stolte af at kunne afholde et ridestævne i de rammer, tilføjer Anders. 

Senere samme måned bliver Hjallerup Rideklub vært for NBECH 2024 i springning og voltigering: – Det bliver enormt fedt at afholde sådan et stævne for os som klub. Det er altså lidt noget ekstraordinært, og vi forventer os en masse af det her stævne. Vi håber, at det bliver en kanon oplevelse, og at publikum kommer og bakker op, fortæller Anders. Til dette stævne åbnes der for en 1*-tour for både pony og hest, så der bliver plads til at flere kan komme og deltage ved mesterskabsstævnet og tage del i den gode stemning. Anders fortæller, at de er på vej ind i den sidste fase af planlægningen af dette stævne, og at der er forventninger om årets fedeste rideevent i klubben til dato. 

Copyright Ridehesten.com
Anna Sandahl Michelsen på Carojino. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø Olsen.

Med disse stævner i kalenderen, er der uden tvivl lagt op til en enormt fed sæson for alle hesteinteresserede hos Hjallerup Rideklub. 

 

Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing