Favoritterne sejrede hos junior- og ungrytterne

28-11-2021 18:30

Nærmest som forventet, så blev det til sejr for Frederikke Gram Jacobsen med en kür til over 81% i juniorrytternes ECCO Cup-finale, mens storfavoritten Sara Aagaard Hyrm for andet år i træk sejrede hos ungrytterne

Der har været flot ridning på Blue Hors hele dagen og efter at ponyerne var færdige med at ride deres ECCO Cup-finaler ved middagstid, tog de ældre ryttere over. Niveauet hos juniorrytterne har de sidste par år været tårnhøjt og i dagens kür-finaler blev det også til dagens højeste procenter. 

Allerede i går lagde Frederikke Gram Jacobsen og Ryvangs Zafina e. Blue Hors Zack/Come Back II (opdr. Alex Dyrgaard) godt afstand til resten af feltet og efter dagens kür, blev afstanden blot endnu større. Gennem sæsonen har Frederikke ellers været nummer to lige efter Alexander Helgstrand adskillige gang, men i denne weekend tog hun virkelig førertrøjen på. Med svimlende 81,45% var der absolut ingen tvivl om at dette års vinder af ECCO Cup for juniorer, blev Frederikke og Zafina.

Nationalt er det virkelig sjældent at Alexander Yde Helgstrand og Grevens Sa Va e. Blue Hors Soprano/Blue Hors Romancier (opdr. Svend Skov Poulsen og Dorit Greve) ikke har været placeret som nummer et. Ikke desto mindre var det tilfældet igen i dag, selvom at ekvipagen gjorde hvad de kunne for at indhente Frederikke. Med 78,41% i i kür, blev det til en samlet andenplads for ekvipagen. 

Den regerende danmarksmester for juniorer, Sophia Boje Obel Jørgensen og Brilliant e. Bretton Woods / Diamond Hit blev i går nummer fire men i dagens kür, avancerede de til en samlet tredjeplads efter en særdeles flot kür til 74,25%.

Se resultatet af klassen her. 

Hos ungrytterne har Sara Aagard Hyrm og Skovborgs Romadinov e. Blue Hors Romanov/Mago XX (opdr. Esben Klinkby) haft en forrygende sæson, hvor de blandt andet blev danske mestre i sommers og sluttede som nummer syv ved EM. Den gode form tog de også med her på Blue Hors, hvor de for andet år i træk vandt ECCO Cup for ungryttere efter en kür til 77,66%. Hør Sara fortælle mere om weekenden i video nederst i nyheden.

De seneste par måneder har Kristian Würtz Green og Bovbjergs Zhivago e. Blue Hors Romanov/Blue Hors Don Schufro (opdr. Hanne Damgaard og Leif Bovbjerg Jensen) redet på en bølge af succes og det fortsatte i denne weekend. Faktisk sejerede de i dagens kür med 78,54% og pustede derved Sara og Romadinov i nakken, som dog havde et godt forspring fra i går og derved blev det til en samlet andenplads for Kristian og Zhivago.

Det er ikke meget erfaring Amalia Skjold og Falkendaune Macohl e. Fürstenball/Schwadroneur (opdr. Thomas Bach Jensen) har i ungrytter-klasserne, men ved de seneste stævner har ekvipagen gjort store fremskridt fra gang til gang. Den velgående hoppe dansede i dag gennem kür programmet som af dommerne blev belønnet med 72,87% og derved en samlet tredjeplads. 

Se resultatet af klassen her.

Se alle start- og resultatlister her. 

Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing