Fart over feltet til finalerne i Nord-Vest Box Cup

19-10-2018 20:03

Mathilde Falle

Under eftermiddagens finaler i Nord-Vest Box cup kunne alting ske, og det endte med at vende op og ned på gårsdagens resultater

Copyright Ridehesten.com
Anna Ley og Streep Wil Racen i flyvende fart.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Der var en spændt stemning på opvarmningsbanen og de mange unge ryttere og deres ponyer var spændte og nervøse. Finalerne blev igen i dag afholdt i en MB1* i en metode S4. Modsat gårsdagens klasser, fik ekvipagerne nogle kommentarer med fra stildommerne Kristian Skovrider og Ulrik Kjær. Oftest var det kommentarer som ”Det var et frisk tempo, måske endda lidt for frisk”, som dommerne kom med.

Op- og nedture hos kat. III ponyerne
Desværre var der flere uheldige ekvipager i dagens finaler. Hos kat. III ponyerne blev fem ekvipager elimineret og en ekvipage opgav. Det gav selvfølgelig knubs på de unge ryttere, der gav alt de havde i dem. Heldigvis rejser de sig, hvor de faldt, tog deres veninder i hånden, og heppede på holdkammeraterne resten af konkurrencen.  

Vinderen af Nord-Vest Box Cup finalen for kat. III ponyerne blev Anna Ley på ponyen Streep Wil Racen, fra Kongsdal Rideklub. Hun blev belønnet med flotte stilkarakterer på 8.3 i hovedspringningen og hele 8.5 i omspringningen. – Anna red en frisk runde, men en god rytme hele vejen igennem banen, kommenterede stildommer Kristian Skovrider, som i omspringningen kommenterede – Anna satsede hele butikken, men havde stadig en god balance.

Anden pladsen blev redet sikkert i hus af Sille Lundgaard på Stald Ninos Miss Diva, fra Nordvestsjællands Rideklub, med stilkarakterer på 8.2 i hovedspringningen og 8.4 i omspringningen. Augusta Michaela Jungersen på My Captain Jack, fra Rideklubben Egene blev placeret som nummer tre, hvor den unge herre med superman logoet på bagdelen af ponyen, nemlig Christian Kaae og ponyen Nikita fra Kongsdal Rideklub tog fjerdepladsen. Placeret som nummer fem blev ponyen Rocky med sin rytter Laura Sargent fra Helsinge Rideklub. 

Copyright Ridehesten.com
Vinderen af Nord-Vest Box Cup for kat. III ponyer blev Anna Ley og Streep Wil Racen.

Fra syvendeplads til førsteplads
Hos kat. II ponyerne var feltet stærkt, og det var marginaler der skilte rytterne af i stilkarakter. Men igen viste dagen sig at vende op og ned på tingene.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Vinderen blev Violise Frost Bay på ponyen Mia fra Brande Rideklub. Hun blev i går placeret som nummer syv, men i dag red hun ind i Boxen med stor stil, og det blev belønnet med stilkarakterer på 8.4 i hovedspringningen og flotte 8.5 i omspringningen. – Det var nydelige runder, med god rytme og balance hele vejen igennem, kommenterede stildommerne.

Copyright Ridehesten.com
Violise Frost Bay på ponyen Mia fra Brande Rideklub.

Endnu en rytter, der fik flotte 8.5 i stilkarakter i omspringningen, det var nemlig klassens andenplads Leonora Sandberg Nielsen og ponyen Moya’s Midnight Star fra Rideklubben Egene. Placeret som nummer tre blev Cecilie Aggersbøl på Zoé Bredager fra Ørnebjerg Køre- Og Rideforening. Fjerdepladsen blev indtaget af Una Broe-Brøndum på Clements Stardust fra Næstved Rideklub, hvor den rutinerede pony Mr. B med sin rytter Anne-Louise Blicher Ravnsbo fra Toldstedgaard Springcenter tog finalens femteplads.

Copyright Ridehesten.com
Vinderen af Nord-Vest Box Cup for kat. II ponyer Violise Frost Bay og Mia.

Nord-Vest Box Cup er en succes
Bag gardinet blev der både grædt af skuffelser og glæder. Men stemningen blandt både forældre, trænere og ryttere var at denne oplevelse, som ung rytter at ride i Jyske Bank Boxen, er hel fantastisk og mindeværdigt. En oplevelse de gerne ønsker en gentagelse af.

Hør Annas og Violises oplevelse af at ride til Nord-Vest Box cup 

Se resulataterne fra finalerne i Nord-Vest Box cup HER.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen